Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så säkrar vi bästa möjliga priser åt krögarna

Inflation, råvarupriser och tillgänglighet. Hur påverkar detta dig? Det berättar vår nytillträdda Director of Merchandising, Joakim Sköld Östling.

Joakim är ny i funktionen som ansvarar för att förhandla fram de bästa möjliga villkoren från våra leverantörer när det kommer till utbud, pris och kvalitet. Det säkerställer att du som krögare ska få bästa möjliga varor till bästa möjliga pris.

Nu stiger priserna på både råvaror, energi och diesel vilket gör att kostnaden för restaurangerna skenar. Vad gör Menigo för att trots det hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt. 

– Dels gör vi så stora inköp att vi får bra villkor och priser. Vi har också en stor portfölj med egna varumärken där vi har full kontroll på hela värdekedjan och kan säkerställa att det inte sker några omotiverade prishöjningar. I nära samarbete med våra leverantörer ser vi också ständigt över vad vi kan göra för förbättringar i vår gemensamma leverans.  

En del producenter passar på att höja sina priser trots att de inte fått ökade kostnader. Hur säkerställer ni att det inte sker?

Vi följer noggrant vad som händer på de olika marknaderna som påverkar priset på mat. Såväl råvarubörserna till energi- och dieselpriserna. Då kan vi utifrån fakta se om en prishöjning är motiverad eller inte. Vi har också flera leverantörer i samma kategori och kan jämföra dem mot varandra.

När tror du att vi är ute ur krisen?

Det går inte att spekulera i. Jag tror och hoppas att vi har sett toppen på matprishöjningen. Men det är omöjligt att säga när de går ner. Och energikostnaderna kommer att vara högre än förra året. Så vi får tyvärr vänja oss vid att mat kommer att vara dyrare än vi är vana vid ett bra tag till. 

Joakims bästa tips till krögarna just nu:

  • Se över råvarorna. Vilka förenklingar kan du göra för personalen i köket?
  • Frukt och grönt är förhållandevis billigt jämfört med kött. Prova att ställa om menyerna mot mer vegetariskt.
  • Våga ta betalt. För privatpersoner är gapet mellan att laga hemma och gå ut och äta historiskt litet. Hitta smarta sätt att höja dina priser. 
  • Syscos egna varumärken håller lika hög kvalitet som de kända, men ligger flera prispunkter lägre. 
  • Kolla efter våra klipp och kampanjer. Vi har också Fyndhörnan där du kan göra en bra affär.
  • Utmana oss på Menigo! Hör av dig och berätta hur vi kan göra ditt liv enklare. Vi är alltid öppna för dialog.

Åter till Menigo stöttar branschen

Tillbaka

Joakim Sköld Östling

Director of Merchandising Menigo