Renare smaker för ren njutning
Tradition, matglädje och hög kvalité – det kännetecknar Touch of Taste fonder. Med rena råvaror och fria från tillsatser ger de soppan, grytan eller såsen en naturlig arom och tydliga smaker.
Pionjären bakom varumärket, Gustaf Bong, öppnade redan år 1890 en speceri- och delikatessaffär i skånska Ystad. Detta skulle sedan bli startskottet för den resa som Touch of Tastes fonder gjort och som landat i att de är en av dagens mest populära smaksättare, även om det skulle dröja till 1986 innan Bong lanserade sina första fonder – först till storkök och sedan till hushåll.
Hög råvaruhalt och fri från smakförstärkare
Touch of Tastes fonder har hög råvaruhalt och innehåller inga tillsatta smakförstärkare, allergener eller konserveringsmedel. Istället konserveras de med hjälp av 15 procent salt i en koncentrerad fond, något som motsvarar 0,3 procent salthalt i utspädd fond. Därför behöver fonderna inte heller kylförvaras.
Ett enkelt sätt att lyfta smaken
Vi vill passa på att slå ett slag för Touch of Taste Umamifond, Touch of Taste Svampfond och Touch of Taste Brynt Lökfond. Samtliga lyfter smaken på de flesta maträtter, vare sig ni använder dem som traditionella fonder, eller som smaksättare i exempelvis köttbullar, pannbiffar eller kalla såser.
Kombinera fond och buljong
Touch of Tastes fonder finns på enlitersflaskor, speciellt framtagna för restauranger och storkök. Vi vill även passa på att rekommendera att använda Touch of Tastes fonder i kombination med någon av Bongs torkade buljonger. Detta ger en ytterligare tydlig karaktär och kittlar smaksinnena hos både stora och små. Ett exempel på detta är att vi har i Bong Grönsaksbuljong när vi kokar upp en chiligryta, för att sedan smaka av den med Touch of Taste Umamifond.
Kombinera fond och buljong
Touch of Tastes fonder finns på enlitersflaskor, speciellt framtagna för restauranger och storkök. Vi vill även passa på att rekommendera att använda Touch of Tastes fonder i kombination med någon av Bongs torkade buljonger. Detta ger en ytterligare tydlig karaktär och kittlar smaksinnena hos både stora och små. Ett exempel på detta är att vi har i Bong Grönsaksbuljong när vi kokar upp en chiligryta, för att sedan smaka av den med Touch of Taste Umamifond.
Recept Chiligryta på bönor (100 personer)
Ingredienser
6,25 kg svarta bönor, avrunnen vikt (färdigkokta)
3 kg kidneybönor, avrunnen vikt (färdigkokta)
2 kg majskorn, Frysta eller konserverade, avrunnen vikt
5 dl Touch of Taste Umamifond
10 kg krossade tomater
200 g spiskummin
2 kg röd lök, hackad
2,5 kg gul lök, skivad
250 g vitlöksklyftor, hackade
2 dl olivolja
1 kg paprika, grön
1 kg paprika, röd
½ kg paprika gul
300 g BONG Grönsaksbuljong
3 kg kvisttomater, tärnade
150 g rökt paprikapulver
4 msk Sambal Oelek
3 dl Sweet Chili
4 msk oregano
4 msk timjan
4 L Vatten
Margarin till stekning
Salt och vitpeppar efter smak
Tillvägagångssätt:
- Stek rödlök i en steam-kittel på maximal värme med margarin
- Tillsätt majs, gul lök, vitlök, rökt paprikapulver, spiskummin, oregano, timjan och torkad buljong. Sänk värmen på grytan. Låt steka en stund till det fått färg
- Häll i kvisttomaterna och olivoljan. Låt puttra i 10 minuter. Häll i vatten och Sweet Chili. Koka upp och låt småkoka i ca 20 minuter
- Häll i paprika och bönor (svarta bönor och kidneybönor). Koka upp. Smaka av med fond
- Smaka av grytan med salt vid behov
Servera med kokt ris.
Libabröd och gräddfil är trevliga tillbehör.