- Hem
- Recept & kalkyl
- Grekisk färsbiff med zucchinin, rödlök och fetaostcrème
Åtgärder
Grekisk färsbiff med zucchinin, rödlök och fetaostcrème
Receptkategori: Färsrätter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
1. Värm ugnen till 175°C. Lägg färsbiffarna på en plåt och stek i ca 15 minuter.
2. Skölj zucchinin och skala rödlöken. Skiva sedan grönsakerna på mandolin.
3. Värm olivolja i en sauteuse, vänd snabbt runt grönsakerna i sauteusen och krydda med färsk rosmarin, salt och peppar.
Fetaostcrème
1. Dela fetaosten i mindre bitar. Blanda osten med vatten och 2 msk olivolja i en kanna, mixa till en krämig konsistens med en stavmixer.
2. Lägg upp i en skål, strö över kryddorna och ringla över olivoljan.
Du behöver
7,8 hg | Grekiskinspirerad färsbiff 65g SE |
4,5 hg | Zucchini Grön EKO |
1 st | Zucchini gul* |
2 st | Lök röd* |
Olivolja Extra Virgin Originale* | |
Rosmarin | |
Salt* | |
Peppar* | |
Fetaostcrème | |
---|---|
1 tsk | Olivolja Extra Virgin Originale* |
1 st | Citronzest från en citron* |
Paprikapulver | |
Flingsalt Naturell | |
0,5 krm | Torkade grekiska örter* |
10 g | Vatten* |
2 msk | Olivolja Extra Virgin Originale* |
3 hg | Fetaost 22% Hel |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1775.47 kJ |
Energi | 425.05 kcal |
Fett | 32.74 g |
varav | |
- mättat fett | 17.83 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 4.56 g |
varav | |
- sockerarter | 2.7 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 25.96 g |
Salt | 3.37 g |
Fiber | 0.73 g |
kr