Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Minskat matsvinn och avfall

Halverat matsvinn till 2030 – vi är på god väg.

Matsvinn och avfall är en central del i den globala resurshushållningen – och ett enormt slöseri. Som en stor livsmedelsgrossist är det vårt ansvar att ligga i framkant för att minska svinnet, både i vår egen verksamhet och genom att påverka genom hela vår värdekedja.

Delar vi är extra stolta över inom området

  • Vi har implementerat en process för att spåra och samla data kring våra donationer. Processen skapar förutsättningar för att parallellt öka donationerna och minska svinnet.
  • Under året donerade vi livsmedel motsvarande 388 886 portioner genom våra olika svinnpartners (en portion =500g donerad mat).
  • Vi har aktivt ökat försäljningen av så kallade svinnburar – frukt och grönt som behöver användas inom kort.
  • Vi har utökat samarbetet med våra svinnpartners, bland annat genom att en av dem nu hämtar produkter från fler av våra lagerenheter.
  • Vi har ökat andelen varor som nu reas ut med kort datum i vår e-handel.
  • Under året har vi påbörjat produktscanning på våra lagerenheter. Att scanna och digitalisera samtliga varors bäst före-datum kan leda till stora minskningar av svinn-nivåerna.

Läs mer mer om vårt hållbarhetsarbete

Klicka här för mer information

Övergripande mål

Senast 2030 ska vi ha halverat vårt matsvinn jämfört med 2017.