Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Länge leve måltiden - hela Matsveriges samlingsplats


En samtalsserie med utgångspunkt i måltidens goda kraft

I Menigos samtalsserie "Länge leve måltiden" samlas utvalda personer inom den gastronomiska världen och näringslivet till en gemensam måltid. Här diskuterar vi aktuella ämnen med fokus på måltidsupplevelsen och lönsamheten genom årets alla säsonger. Ta del av inspirerande filmer, reportage, recept och smarta tips i Länge leve måltiden.

MISSA INTE SENASTE AVSNITTET!
I vinterns omgång trendspanar vi kring framtidens sjömat och vilka råvaror och smaker som kommer dominera restaurangmenyerna 2025. Se ett inspirerande samtal och få konkreta tips på "nya" råvaror från våra hav och sjöar. Missa inte Länge leve måltiden: Nya smaker i älskade hav

     
Se tidigare avsnitt av vår samtalsserie

Avsnitt 18: Nya smaker i älskade hav
Avsnitt 18: Nya smaker i älskade hav
Vilka råvaror från havet kommer att dominera menyerna 2025? Och hur kan vi använda dem på hållbara och innovativa sätt? Vi trendspanar kring sjömatens framtid och delar idéer för att maximera smak och kreativitet.
Avsnitt 17: Vad står på spel på Gotland?
Avsnitt 17: Vad står på spel på Gotland?
Nytt avsnitt av Länge leve måltiden ute nu! Vi diskuterar utmaningar för krögare och producenter som verkar på svenska turistorter med kort säsong.
Avsnitt 16: Länge leve måltiden – även i framtiden
Avsnitt 16: Länge leve måltiden – även i framtiden
Du krögare som lagar maten. Och vi som levererar maten. Tillsammans kan vi möta klimatutmaningarna och ta ansvar för en mer hållbar matproduktion. Men hur?
Avsnitt 15: Med blicken mot en stabilare tillvaro
Avsnitt 15: Med blicken mot en stabilare tillvaro
I årets första omgång av Länge leve måltiden gör vi en utblick över 2024. Vi diskuterar samtid, framtid och hur vi kan tackla de utmaningar som branschen står inför.
Avsnitt 14: Upptäck skördetidens skafferi
Avsnitt 14: Upptäck skördetidens skafferi
Härliga höst! Nu djupdyker vi i skördetidens mångfunktionella skafferi. Genom att jobba med råvaror i säsong skapar vi både smaksensation och lönsamhet.
Avsnitt 13: Vi samlas runt glöden
Avsnitt 13: Vi samlas runt glöden
Elden. Om du som kock kan bemästra den är mycket vunnet inför sommaren. Vi delar grilltekniker, inspiration och lönsamhetstips som får din verksamhet att blomstra.
Avsnitt 12: Skolmåltiden - mer än bara mat
Avsnitt 12: Skolmåltiden - mer än bara mat
Vi vet att bra mat i skolan har påverkan på hälsa, utveckling och prestation. Lär dig mer om skolmåltiden här.
Avsnitt 11: Personalen - den viktigaste råvaran!
Avsnitt 11: Personalen - den viktigaste råvaran!
Hur lockar vi folk till branschen och hur skapar och säkerställer vi kompetens hos oerfaren personal? Vi samtalar med krögare, utbildare och rekryterare.
Avsnitt 10: Vinn mot svinn
Avsnitt 10: Vinn mot svinn
Så får du gästen att vilja smaka mer och slänga mindre. Hur du skriver en meny och placerar en buffé kan påverka gästernas beteende. Vi pratar matsvinn och nudging med experter.
Avsnitt 9: Nyskördat på menyn
Avsnitt 9: Nyskördat på menyn
Vi samtalar med producenter och experter inom mat- och dryckeshantverk om höstens råvaror, ursprungsmärkning i menyn samt hur krögare skapar lönsamhet trots oroliga tider.
Avsnitt 8: Ta vara på sommaren
Avsnitt 8: Ta vara på sommaren
Smarta menyer, dryckglädje och nya råvaror är receptet på en lyckad sommarsäsong. Vi har frågat några av branschens profiler om hur man maximerar lönsamheten.
Avsnitt 7: Nya smaker, nya vänner
Avsnitt 7: Nya smaker, nya vänner
Vi samlade barn, äldre och kockar från det offentliga matsverige till en gemensam måltid för att prata matminnen, måltidsmiljö och favoriträtter.
Avsnitt 6: Var är personalen?
Avsnitt 6: Var är personalen?
Flexibla utbildningar och tydliga arbetsvillkor kan locka en ny generation till hotell- och restaurangbranschen. Hur kan du skapa en inspirerande arbetsplats.
Avsnitt 5: Jakten på nya måltidsupplevelser
Avsnitt 5: Jakten på nya måltidsupplevelser
Vi trendspanar från jordens alla hörn för att hänga med i vad som händer när världen öppnar upp igen.
Avsnitt 4: Hållbarhet som möjlighet
Avsnitt 4: Hållbarhet som möjlighet
Kan den hållbara skollunchen bli en pedagogisk resurs och på så sätt intressera fler elever?
Avsnitt 3: Klimatsmart skolmat
Avsnitt 3: Klimatsmart skolmat
Skolan måste bli mer hållbar och öka takten för att nå klimatmålen. Men hur? Vi diskuterar en ny metod för en hållbarare skollunch.
Avsnitt 2: Förhöj måltidsupplevelsen
Avsnitt 2: Förhöj måltidsupplevelsen
Identiska rätter i olika presentationer skapar nya smaker. Vi bjöd in några av Sveriges främsta mat- och dryckesexperter för att ta reda på hur man kan maximera måltidsupplevelsen.