Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Frukost möter lunch - med våra egna varor

Brunch är den perfekta mixen av frukost och lunch. Färskpressad juice, nybakat surdegsbröd, krämiga ägg och naturligtvis aromatiskt kaffe.

Hos våra egna varumärken hittar du prisvärda produkter.

Med oss skapar du din unika brunch!

Vad är då brunch?  Enligt ordboken är det en sammansättning av orden "breakfast" och "lunch". I ekonomiska termer en möjlighet för det som inte säljs på fredag- eller lördagskvällen kan användas till lördagen eller söndagens brunch. Men framförallt är det njutning. En mångsidig måltid som befinner sig på en glidande skala mellan frukost och lunch. Från mild naturell yoghurt med bär till kryddstark nordafrikansk shakshouka. Eller en mix av de båda. På brunchen finns något för alla, även om det är gourmandens favoritmåltid.

På den här sidan hittar du brunchfavoriter från våra egna varumärken. Du hittar också ett par kreativa recept som kanske kan inspirera till att tänka nytt i köket?

Citavo - tryggt med bryggt

Cappuccino, cortado, americano och macchiato. Idag finns det otaliga varianter av kaffe att välja mellan. Men ibland kan det vara skönt för gästerna att slippa valmöjligheterna. Att helt enkelt servera ett tryggt bryggkaffe – av bästa sort. Läs mer om Citavo

Hos Citavo hittar du varma drycker av god kvalitet. Drycker att avnjuta oavsett säsong eller tidpunkt på dagen, av råvaror från utvalda regioner runt om i världen. Citavo är ett av Menigos egna varumärken - kvalitetsgranskade och godkända produkter.

Mejeriprodukter

Favoriter i köket och klassiska smakbärare. Produkter till mejerikylen under vårt eget varumärke Sysco Classic är både kvalitativa och prisvärda. Mjölk, grädde, yoghurt och flytande margarin kommer från svenska gårdar.

Muffins på kidneybönor och brynt smör med vispad färskost och kanelkrossad havre

Recept av Tobias Sundberg
10 personer

Tips! Rör inte för länge eller för kraftigt efter att mjölet tillsatts. Rör du för mycket bildas fler glutentrådar och sockerkakan blir gummiaktig.

Muffins
200
 g kidneybönor eko, kokta  / 1,25 dl filmjölk / 50 g smör, brynt och nerkylt / 0,5 msk vaniljsocker / 2,5 dl socker / 0,5 tsk salt / 1 st ägg / 0,5 msk bakpulver / 1 st äggvita / 0,5 tsk bikarbonat / 2 msk olivolja / 3,75 dl vetemjöl
Gör såhär: Mixa bönorna till en jämn kräm. Vispa dem krämigt tillsammans med smör, olivolja och socker. Tillsätt ägget och därefter äggvitan, vispa noga mellan varje. Tillsätt filmjölk och vispa ihop till en jämn smet. Vänd ner vaniljsocker, salt, bakpulver, bikarbonat och vetemjöl. Vänd ihop smeten försiktigt så att allt precis blandar sig. Smöra och mjöla muffinsformar. Häll smeten i formarna och grädda i cirka 25 minuter i 175 grader. Ta ut när en sticka kommer ut ren. Låt svalna.
Vispad färskost
50 g smör / 300 g färskost / 0,5 dl brun farin / 1 nypa salt
Gör såhär: Bryn smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna. Vispa smör och socker krämigt. Vänd ner färskosten och blanda noga med en slickepott. Avsluta med att blanda i saltet.
Kanelkrossad havre
200 g havrekuddar eko / 1 msk malen kanel / 2 msk  råsocker / 2 nypor flingsalt / olivolja 
Gör såhär: Lägg alla ingredienser i en bunke, ringla över olivolja och blanda snabbt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 165°c under fyra minuter, blanda runt och rosta i två minuter till.

Ägg

Kokta, stekta eller pocherade? Inom kategorin ägg har vi ett brett utbud från äggula i bag-in-box till färdigkokta ägg i tråg. Vi har även skalägg från frigående höns uppvuxna på svenska gårdar.

Pizza Bianco med kaffe/mascarponecrème och sotade jordgubbar

Recept av Tobias Sundberg
10 personer.


Tips! Har du ingen spishäll så går det lika bra att använda en gasbrännare. Använd gärna frukt i säsong och variera efter årstidens skafferi.

 

Pizza
10 st pizzabotten eko / 3 dl smetana / 3 dl färskost /4 msk olivolja
Gör såhär: Lägg ut pizzabottnarna på en arbetsyta. Blanda färskost, smetana och olivolja i en bunke. Fördela färskosten mellan pizzorna och stryk ut den i ett tunt lager med en stekspade eller en palett. Baka pizzorna i önskad ugn.
Kaffe/Mascarponecrème
1,5 dl kallt starkt kaffe / 300 g mascarpone / 2 msk brun farin / 2 st äggulor /  ½ dl Amaretto
Gör såhär: Blanda espresso, brunt farin och Amaretto i en bunke tills sockret löst sig. Tillsätt mascarpone och äggulor och vispa till en slät smet. Fördela smeten i spritspåsar och kyl minst två timmar innan servering.
Sotade jordgubbar
2 kg jordgubbar / Råsocker
Gör såhär: Skölj jordgubbarna i kallt vatten och låt sedan torka på papper. Dela jordgubbarna på längden, låt det gröna sitta kvar. Strössla socker över snittytan och sota ytan svart (helst direkt på en spishäll). Kyl snabbt ner jordgubbarna så de inte blir för varma. Låt stå i kyl fram till servering.

Sysco Supplies RePan

RePan är premium-produkter utan tillsatt PFAS som ingår i ett cirkulärt retursystem. Det innebär att din slitna panna eller form kan återställas till nyskick istället för att kasseras. För god mat och en hållbar värld. Läs mer om RePan

Sysco Supplies är prisvärda kvalitetsprodukter inom köksutrustning. Från kökets pannor och kastruller till matsalens porslin och glas. Ett sortiment som underlättar arbetet i restaurangköket och lämnar ett gott intryck hos gästerna. Sysco Supplies är ett av Menigos egna varumärken - kvalitetsgranskade och godkända produkter. 

Snabbakad ägglåda med kallrökt lax, sotad spritärta, raspad pepparrot och dill

Recept av Tobias Sundberg
10 personer

Snabbakad ägglåda
Du behöver: 10 ägg  / 2 dl smetana, vispad, i spritspåse / 10 skivor kallrökt lax / salt och peppar / 1 pepparrot / 25 g smör, smält / 1 msk olivolja / 100g spritärta, plockad ur skidan / 100g dill, plockad i vippor / 

Gör såhär: 
Värm en ugnsform i 150 grader varm ugn i 10 minuter. Lägg ner smör och olivolja i formen, smörj formen. Knäck ner äggen, salt och peppar i en bunke och vispa till en homogen äggröra. Häll äggröran i formen och baka av i 150 grader i sju minuter. Ta ut ägglådan och låt den vila i två minuter.

Spritsa smetana i små högar, fördela laxskivorna och raspa pepparroten över laxen. Värm upp en gjutjärnspanna så att den är riktigt varm. Lägg ner ärtorna, ringla över lite olivolja, salta och peppra och sota spritärtorna. Garnera ägglådan med ärtorna och dillvippor.

Fortsätt att inspireras

Brunchrecept

Brunchrecept

Sött, salt eller beskt? Ta del av våra härliga brunchrecept. Vad sägs om saftiga muffins med kidneybönor eller dessertpizza och pizzarolls med våra nya napolitanska pizzabottnar?

Våra egna varumärken

Våra egna varumärken

Våra egna varor är noggrant utvalda för att tillgodose krögarens och foodservicemarknadens behov. Upptäck vårt breda sortiment av kvalitativa råvaror och produkter.