Brunch är den perfekta mixen av frukost och lunch. Färskpressad juice, nybakat surdegsbröd, krämiga ägg och naturligtvis aromatiskt kaffe.
Hos våra egna varumärken hittar du prisvärda produkter.
Vad är då brunch? Enligt ordboken är det en sammansättning av orden "breakfast" och "lunch". I ekonomiska termer en möjlighet för det som inte säljs på fredag- eller lördagskvällen kan användas till lördagen eller söndagens brunch. Men framförallt är det njutning. En mångsidig måltid som befinner sig på en glidande skala mellan frukost och lunch. Från mild naturell yoghurt med bär till kryddstark nordafrikansk shakshouka. Eller en mix av de båda. På brunchen finns något för alla, även om det är gourmandens favoritmåltid.
På den här sidan hittar du brunchfavoriter från våra egna varumärken. Du hittar också ett par kreativa recept som kanske kan inspirera till att tänka nytt i köket?
Skalade, klyftade och tärnade i precis rätt storlek och form. Hos oss kan du beställa skurna frukter och färdiga fruktsallader precis som du vill ha dem. Ett uppskattat och fräscht inslag på buffén.
Tvättade, skalade, hackade och strimlade i precis rätt storlek och form. Här finns färdiga salladsmixer utifrån dina behov. Ett uppskattad och fräscht inslag på buffén.
Cappuccino, cortado, americano och macchiato. Idag finns det otaliga varianter av kaffe att välja mellan. Men ibland kan det vara skönt för gästerna att slippa valmöjligheterna. Att helt enkelt servera ett tryggt bryggkaffe – av bästa sort. Läs mer om Citavo
Hos Citavo hittar du varma drycker av god kvalitet. Drycker att avnjuta oavsett säsong eller tidpunkt på dagen, av råvaror från utvalda regioner runt om i världen. Citavo är ett av Menigos egna varumärken - kvalitetsgranskade och godkända produkter.
Första steget mot en god kopp kaffe är att välja rätt kaffesort. Njut av mellan- och mörkrostat bryggkaffe tillverkat på 100% Arabicabönor från vårt eget varumärke Citavo.
Favoriter i köket och klassiska smakbärare. Produkter till mejerikylen under vårt eget varumärke Sysco Classic är både kvalitativa och prisvärda. Mjölk, grädde, yoghurt och flytande margarin kommer från svenska gårdar.
Recept av Tobias Sundberg
10 personer
Tips! Rör inte för länge eller för kraftigt efter att mjölet tillsatts. Rör du för mycket bildas fler glutentrådar och sockerkakan blir gummiaktig.
Muffins
200 g kidneybönor eko, kokta / 1,25 dl filmjölk / 50 g smör, brynt och nerkylt / 0,5 msk vaniljsocker / 2,5 dl socker / 0,5 tsk salt / 1 st ägg / 0,5 msk bakpulver / 1 st äggvita / 0,5 tsk bikarbonat / 2 msk olivolja / 3,75 dl vetemjöl
Gör såhär: Mixa bönorna till en jämn kräm. Vispa dem krämigt tillsammans med smör, olivolja och socker. Tillsätt ägget och därefter äggvitan, vispa noga mellan varje. Tillsätt filmjölk och vispa ihop till en jämn smet. Vänd ner vaniljsocker, salt, bakpulver, bikarbonat och vetemjöl. Vänd ihop smeten försiktigt så att allt precis blandar sig. Smöra och mjöla muffinsformar. Häll smeten i formarna och grädda i cirka 25 minuter i 175 grader. Ta ut när en sticka kommer ut ren. Låt svalna.
Vispad färskost
50 g smör / 300 g färskost / 0,5 dl brun farin / 1 nypa salt
Gör såhär: Bryn smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna. Vispa smör och socker krämigt. Vänd ner färskosten och blanda noga med en slickepott. Avsluta med att blanda i saltet.
Kanelkrossad havre
200 g havrekuddar eko / 1 msk malen kanel / 2 msk råsocker / 2 nypor flingsalt / olivolja
Gör såhär: Lägg alla ingredienser i en bunke, ringla över olivolja och blanda snabbt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 165°c under fyra minuter, blanda runt och rosta i två minuter till.
Kokta, stekta eller pocherade? Inom kategorin ägg har vi ett brett utbud från äggula i bag-in-box till färdigkokta ägg i tråg. Vi har även skalägg från frigående höns uppvuxna på svenska gårdar.
God smak, bra kvalitet och med en nygräddad känsla. Här hittar du förbakade surdegsbröd under vårt eget varumärke, La Boulangerie. Levainbröd, baguetter och frallor bakade i Sverige på vete- och rågsurdeg.
En god morgon kräver goda pålägg. Här har vi samlat omtyckta charkuterier, krämiga färskostar och bäriga sylter som passar allt från scones till grillade smörgåsar.
Recept av Tobias Sundberg
10 personer.
Tips! Har du ingen spishäll så går det lika bra att använda en gasbrännare. Använd gärna frukt i säsong och variera efter årstidens skafferi.
Pizza
10 st pizzabotten eko / 3 dl smetana / 3 dl färskost /4 msk olivolja
Gör såhär: Lägg ut pizzabottnarna på en arbetsyta. Blanda färskost, smetana och olivolja i en bunke. Fördela färskosten mellan pizzorna och stryk ut den i ett tunt lager med en stekspade eller en palett. Baka pizzorna i önskad ugn.
Kaffe/Mascarponecrème
1,5 dl kallt starkt kaffe / 300 g mascarpone / 2 msk brun farin / 2 st äggulor / ½ dl Amaretto
Gör såhär: Blanda espresso, brunt farin och Amaretto i en bunke tills sockret löst sig. Tillsätt mascarpone och äggulor och vispa till en slät smet. Fördela smeten i spritspåsar och kyl minst två timmar innan servering.
Sotade jordgubbar
2 kg jordgubbar / Råsocker
Gör såhär: Skölj jordgubbarna i kallt vatten och låt sedan torka på papper. Dela jordgubbarna på längden, låt det gröna sitta kvar. Strössla socker över snittytan och sota ytan svart (helst direkt på en spishäll). Kyl snabbt ner jordgubbarna så de inte blir för varma. Låt stå i kyl fram till servering.
Ta genvägar i köket och mixa upp buffén med färdigmat. Våra pannkakor, prinskorvar och napolitanska pizzabottnar är populära och goda val till såväl frukost som lunch.
Toppa yoghurt och bowls med knapriga nötter, frön eller färdig müsli. Under våra egna varumärken finns många goda och prisvärda alternativ.
Låt spännande färskpressade juicer och nyskapande drycker ta plats på menyn! Våra juicer produceras när du lägger din beställning. Att erbjuda gästerna ett glas bubbel eller mimosas till brunch är både uppskattat och lönsamt.
RePan är premium-produkter utan tillsatt PFAS som ingår i ett cirkulärt retursystem. Det innebär att din slitna panna eller form kan återställas till nyskick istället för att kasseras. För god mat och en hållbar värld. Läs mer om RePan
Sysco Supplies är prisvärda kvalitetsprodukter inom köksutrustning. Från kökets pannor och kastruller till matsalens porslin och glas. Ett sortiment som underlättar arbetet i restaurangköket och lämnar ett gott intryck hos gästerna. Sysco Supplies är ett av Menigos egna varumärken - kvalitetsgranskade och godkända produkter.
Premiumprodukter i köket med utmärkta stekegenskaper. Inom familjen RePan finns stekpannor, ugnsformar och sauteuse. Produkterna är en del av ett cirkulärt retursystem och har en unik keramisk nonstickbeläggning utan tillsatta PFAS-ämnen.
Klassiker och premiumprodukter som ett bra kök behöver. Från kallpressad premiumolja av svensk raps till krämig majonnäs på ägg från frigående höns. Vi har många omtyckta egna varor inom skafferi.
Recept av Tobias Sundberg
10 personer
Snabbakad ägglåda
Du behöver: 10 ägg / 2 dl smetana, vispad, i spritspåse / 10 skivor kallrökt lax / salt och peppar / 1 pepparrot / 25 g smör, smält / 1 msk olivolja / 100g spritärta, plockad ur skidan / 100g dill, plockad i vippor /
Gör såhär: Värm en ugnsform i 150 grader varm ugn i 10 minuter. Lägg ner smör och olivolja i formen, smörj formen. Knäck ner äggen, salt och peppar i en bunke och vispa till en homogen äggröra. Häll äggröran i formen och baka av i 150 grader i sju minuter. Ta ut ägglådan och låt den vila i två minuter.
Spritsa smetana i små högar, fördela laxskivorna och raspa pepparroten över laxen. Värm upp en gjutjärnspanna så att den är riktigt varm. Lägg ner ärtorna, ringla över lite olivolja, salta och peppra och sota spritärtorna. Garnera ägglådan med ärtorna och dillvippor.
Sött, salt eller beskt? Ta del av våra härliga brunchrecept. Vad sägs om saftiga muffins med kidneybönor eller dessertpizza och pizzarolls med våra nya napolitanska pizzabottnar?
Våra egna varor är noggrant utvalda för att tillgodose krögarens och foodservicemarknadens behov. Upptäck vårt breda sortiment av kvalitativa råvaror och produkter.