Tänk Nytt inför julserveringen
Tips från coachen. Richard Tellströms bästa tips för ett nytt julkoncept.
* Paketera om julen, från ett stort och trångt bufféjulbord till en adventskalender med små upplevelser 24 dagar i rad.
* Lansera julbordet som den entrérätt det var före 1910-talet och med färre men bra julförrättter, en enda varmrätt och fin klassisk festdessert.
* Varför inte ett julbord i en serveringspyramid?
* Satsa på att göra färdiga maträtts- och måltidskassar med rätter som uttrycker gastronomiskt kunnande och mycket bättre än vad människor gör själva.
* Erbjud jul- och fest-kanapéer och dessertkanapéer i en fin låda som man kan skicka hem till vänner och sina gamla släktingar som inte får komma på julkalaset.
* Utveckla hela take away-sortimentet av maträtter, kanapéer och festmat.
* Lansera julbordet som den entrérätt det var före 1910-talet och med färre men bra julförrättter, en enda varmrätt och fin klassisk festdessert.
* Varför inte ett julbord i en serveringspyramid?
* Satsa på att göra färdiga maträtts- och måltidskassar med rätter som uttrycker gastronomiskt kunnande och mycket bättre än vad människor gör själva.
* Erbjud jul- och fest-kanapéer och dessertkanapéer i en fin låda som man kan skicka hem till vänner och sina gamla släktingar som inte får komma på julkalaset.
* Utveckla hela take away-sortimentet av maträtter, kanapéer och festmat.
RICHARD TELLSTRÖM
KARRIÄR: Etnolog och måltidsforskare som föreläser om varför människor äter som de gör och och var de
får sina matideal ifrån. Känd från bland annat tv serien ‘Historieätarna” på SVT.
KARRIÄR: Etnolog och måltidsforskare som föreläser om varför människor äter som de gör och och var de
får sina matideal ifrån. Känd från bland annat tv serien ‘Historieätarna” på SVT.