För oss finns inget alternativ – vi vill göra skillnad, bidra till en hållbar utveckling och vara en föregångare för andra i vår bransch. Det betyder att vi ständigt vill förbättra vår egen verksamhet och göra det enklare för dig att göra hållbara val som varken krånglar till det, minskar din lönsamhet eller kompromissar med smaken. Fram till 2030 fokuserar vi på tre områden som ska bidra till att nå de globala utvecklingsmålen och skapar en plats för god mat även i framtiden.
Nästan 100 % av produkterna i vår portfölj är växtbaserade. De gör det möjligt att tillsammans med tillbehör från växtriket servera populära och enkla rätter som är både hälsosammare och mer hållbara på menyn. Vårt mål är att 70 % av vår omsättning ska komma från produkter och tjänster som möjliggör hälsa och välmående för både människa och planet.
Vi hämtar råvaror från jordens alla hörn och för oss är det självklart att dessa råvaror ska komma från hållbara jordbruk som erbjuder människor en rättvis och inkluderande arbetsplats. För råvaror som odlas i så kallade riskområden, är målsättningen att 100 % ska vara certifierat hållbara av extern part till 2030. Med noggranna kvalitets- och smakkontroller genom hela värdekedjan kan vi erbjuda en jämn, ren och hög kvalitet på våra kryddor. För dig innebär det att du kan använda mindre mängd och ändå få samma fina smak.
Vår ambition är att vi ska ha minskat utsläppen av växthusgaser från vår egen verksamhet med 80 % och från vår värdekedja med 50 % senast 2030. Majoriteten av våra utsläpp av växthusgaser kommer från vår egen värdekedja och är kopplade till råvaror. Därför kommer Paulig att fortsätta samarbeta med nuvarande leverantörer och samarbetspartners för att införa mer hållbara jordbruksmetoder, söka efter nya råvaror och försöka hitta nya affärsmodeller som ytterligare stöder en cirkulär ekonomin.
I vår koldioxidneutrala fabrik i Landskrona bakar vi varje år 400 miljoner tortillas. Vetet som används har odlats med hållbara odlingsmetoder som ger upp till 30 % lägre klimatpåverkan.
Med tortillas på menyn kan du minska matsvinnet avsevärt. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan fylla bröden med.
Våra kryddförpackningar av TetraPak är producerade med råmaterial från förnybara källor. Dessutom är de FSC-certifierade vilket innebär att träråvaran i kartongen kommer från skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.
Även insidan räknas förstås. Därför har vi sett över hela vårt sortiment och sedan 2014 rensat bort onödigt salt och socker. De goda smakerna har vi självklart sett till att behålla.
➢ Alla våra förpackningar ska vara återvinningsbara och tillverkade av förnybara eller återvunna material.
➢ 80 % mindre växthusgasutsläpp från egen verksamhet och 50 % mindre växthusgasutsläpp i vår värdekedja.
➢ 100 % av råvaror från riskområden ska komma från hållbara källor som verifierats av tredje part.
➢ Vi ska ha minskat svinnet i vår värdekedja med 50 %.