Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bärta

Bärta Burgare Umami Vegansk EKO

(art.nr 410507)

Fyllig, kraftig och rund smak och med fantastisk konsistens. Skapad genom en helt naturlig och varsam fermenteringsprocess och kryddad med de allra finaste kryddorna. För den som vill ha något mer unikt som dessutom har svensk proteinkälla.

Protein: svensk ärta
Proteinhalt: 9,1g per 100 gram
Märkningar och övrig info: ekologisk, vegansk

Tillagning

Tillagas bäst från tinad och faktiskt allra bäst till och med lite mikrad så att den är ljummen innan sluttillagning.

Grill: För bästa resultat ska burgaren grillas på en riktigt het grill. Pensla burgaren eller vänd i olja så att den får ett litet skydd, men inte dryper för då börjar det bara brinna på grillen. Grilla snabbt på varje sida. Med varm grill får den fin grillyta ca 30 sekunder eller kortare.

Stekpanna: I stekpanna är det samma princip som på grill. Ljummen burgare, lite olja och snabb och het stekning, det kommer dock ta längre tid än 30 sekunder. Ytan ska bli mörkt gyllenbrun.

I restaurangugn: tinad, lite olja på båda sidor. 5 minuter 195 grader. Enstaka burgare, ej full ugn.

Bärta Burgare Umami med rostad sötpotatis, spenatpesto och picklat

Recept och bild: Therese Elgquist, matkreatör och kokboksförfattare

Det här behöver du

(4 portioner)

Ingredienser
4 Bärta Burgare Umami
65 gram bladgrönt
2 små sötpotatisar
4 surdegsfrallor, eller burgarbröd

Spenatpesto
65 gram färsk babyspenat
1 kruka färsk persilja
1 msk näringsjäst / b-jäst (valfritt - för en ostigare smak)
4-5 msk extra virgin olivolja
1 dl mandlar
Salt

Picklad rödkål
2 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1/4 litet rödkålshuvud

Så här gör du

Picklad rödkål:
- Hyvla eller skär rödkålen tunt.
- Koka upp vatten och äppelcidervinäger.
- Ta av från plattan, lägg i rödkålen och sätt på ett lock. Låt stå minst 15 minuter.

Spenatpesto:
- Värm ugnen till 175°C.
- Lägg mandlarna på en bakplåt, rosta i ugnen i 7-10 minuter, tills de börjar dofta nötigt. Låt svalna.
- Mixa ihop ingredienserna till en bitig pesto, smaka av med salt.

Rostad sötpotatis:
- Värm ugnen till 200°C.
- Skrubba sötpotatisarna och skär i 1/2-cm skivor på längden.
- Pensla med olja och lägg på en bakplåt.
- Rosta i ugnen tills mjuka, ca 15 minuter.

Montera burgaren:

- Tina burgaren och pensla med olja.
- Grilla eller stek Bärta Burgare Umami på båda sidorna. Gärna snabbt på en het grill/panna.

- Skär upp surdegsfrallorna eller burgarbröden.
- Bred ut pesto på nederdelen, toppa med bladgrönt, burgare, rödkål, sötpotatis och mer bladgrönt.
- Bred rejält pesto även på ovandelen och sätt på som lock.

Läs mer om gröna burgare

Mera vegoburgare

Ingredienser:

BÄRTA™ (Svenska gula ärter*, vatten, syrningskultur, starterkultur - Rhizopus Oryzae (innehåller SOJA)) Marinad: vatten, tamari (vatten, SOJABÖNOR*, havssalt, Aspergillus Oryzae), rapsolja*, ingefära*, vitlök*, paprika*, chili*, espressopulver* *Ekologisk ingrediens.

Köp burgaren:

TILL PRODUKTEN