GoGreen
Vegoburgare ärta
Vegoburgare Ärta är baserade på ärtprotein från svenskodlade ärter med en lätt rökig smak och härligt saftig konsistens. Burgarna är rika på protein och glutenfria, samt är tillverkade i Sverige. De är fria från såväl soja som ägg och mjölk, och är därmed helt veganska.
Protein: svenskodlad ärta
Proteinhalt: 15g per 100 gram
Märkningar och övrig info: fri från soja, vegansk
Tillagning
Stekning: Steks från fryst vara med medelvärme i olja, ca 6-8 min till minst 70°C
Fritering: Friteras från fryst vara, 160°C i ca 3 - 4 min.
Green burger med aioli och picklad lök
Det här behöver du
Ingredienser10 GoGreen Burgare á105 g
10 potato buns
10 salladsblad
Picklad lök med citron
150 g rödlök i tunna skivor
0,5 dl citronsaft
Salt och peppar efter smak
Aioli
10 g vitlök, pressad
2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 msk citronsaft
1 st äggula
Salt och peppar efter smak
Så här gör du
PickladlökBlanda lök med citronsaft, salt och peppar efter smak. stå minst 10 min.
Aioli
- Lägg samtliga ingredienser i en bunke. Använd en stavmixer och börja mixa vid botten av bunken.
- För upp stavmixern sakta mot ytan, aiolin är klar när den är krämig.
Burgare
- Stek burgarna på medelhögvärme i olja så att de får fin yta. För bästa resultat, stek de gärnamjukfrysta på medelvärme i en grillpanna. Allra godast blir dom om du använder glaze innan, även när du tillagar i ugn, då de suger åt sig vätska.
- Tillaga på 185°C i vanlig ugn eller 160°C i varmluftsugn.
För en mer hemmagjord känsla kan burgarna med fördel ”smashas” när de är mjuka.
Läs mer om gröna burgare
Mera vegoburgareIngredienser:
Vatten, ärtprotein 21%*, vegetabiliska oljor (raps, shea), stabiliseringsmedel (metylcellulosa), naturliga aromer, druvsocker, salt, färgämne (rödbetsrött), socker, potatisfiber, arom, grönsaksbuljong (lök, purjolöksextrakt, morotsextrakt, kryddor), svartpeppar, majsstärkelse. *Svenskodlade ärtor.