Havredals
Burgare Växtbaserad
(art.nr 412054)
Saftig växtbaserad premiumburgare. Framtagen och producerad i Sverige med bondböna, havre och andra grödor från Sverige och norra Europa. Burgarna har en komplett aminosyraprofil, samt en unik framställningsmetod som ger dem en köttlik och saftig struktur. Ett välsmakande val för den klimatklyftige som vill äta kött, utan att äta kött.
Protein: bondböna
Proteinhalt: 15g per 100 gram
Märkningar och övrig info: glutenfri, sojafri
Tillagning
Stekning:
Fryst: 12 min på medelvärme, vänd några gånger under tiden.
Tinad: 6 min på medelvärme, vänd några gånger under tiden.
Den optimala innertemperaturen ska vara 70-75 grader.
Fritering: Fritera från fryst läge 4-5 min i 170 grader. Från tinat läge 2-2,5 min i 170 grader. Burgaren stiger till ytan när den är färdig.
Burgaren är smashbar i tinat läge! Vilket såklart förkortar tillagningstiden om man önskar prova det.
Serveringsförslag &
fakta om bondbönan
Serveringsförslag
Eftersom burgaren är väldigt lik konventionellt kött passar det bra att servera burgaren med klassiska tillbehör som cheddarost, krispsallad och tomat. En chipotlemayo är vårt förslag istället för vanlig hamburgerdressing.
Andra förslag på tillbehör:
Du kan med fördel lägga till picklad lök för krispighet med viss sälta och sötma. Och varför inte addera picklad jalapeño för lite extra hetta? Ett briochebröd är gott att värma innan servering.
Bondböna i burgaren
Havredals burgare produceras i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor. Ingredienserna kommer från Sverige och andra länder i norra Europa.
Bondböna är bra i växtföljden då den binder kväve och har en lång och stor rot som luckrar upp marken – vilket gynnar följande skörd med annan gröda.
Läs mer om gröna burgare
Mera vegoburgareIngredienser:
Vatten, bondbönprotein (15%), kokosfett, rapsolja, naturliga aromer, ärtprotein,stabiliseringsmedel (metylcellulosa), potatisprotein, glutenfri havre (1%), potatisstärkelse, salt, rödbetskoncentrat, vinäger, karamelliserat socker, acerolakörsbärskoncentrat.