Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Oh Mungood

Oh mungbean burger EKO

(art.nr 411740)

Riktigt smakrik vegansk burgare med krispig yta och bra konsistens och tuggmotstånd. Ekologisk och helt utan tillsatser. Enkel och snabb att tillaga. Gjord på den hälsosamma mungbönan, har ett högt proteininnehåll. Producerad i Sverige.

Protein: mungbönor
Proteinhalt: 10%
Märkningar och övrig info: glutenfri, sojafri, ekologisk

Tillagning

Stekpanna: Stek på medelvärme med lite olja, ca 3 minuter på varje sida.

Burgaren går också bra att grilla, fritera eller rostas i ugn.

Burgare med rökig svamp och äppelchutney

Det här behöver du:

Portioner: 4
Tid: 90 min

Ingredienser
4 st Potato buns
4 st Oh Mungood-Burgare
4 skivor Cheddar
1 ½ dl Confiterad vitlöksmayo
Isad silverlök eller gul lök

Äppelchutney
2 rödlökar
2 msk neutral olja
3 st (ca 200 g) röda svenska äpplen
2 msk riven ingefära
1 1/4 dl råsocker
1 tsk flingsalt
½ dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
(valfritt: 1 msk ljus rom)

Confiterad vitlöksmajonnäs
1 hel vitlök
2-3 dl varmpressad rapsolja
1 tsk salt
3 msk kikärtsspad
1 tsk dijonsenap
1 ½ tsk vitvinsvinäger
2-3 dl olja (som vitlöksklyftorna bakats i)
1 tsk salt

Rökig svamp
12 st skogschampinjoner
1 msk neutral olja
½ tsk rökt paprikapulver
Salt
Svartpeppar

Så här gör du

Äppelchutney
Skala och dela rödlökarna i två. Skiva den sedan i tunna skivor. Stek löken mjuk i olja på medelvärme. Sänk sedan värmen och låt den karamelliseras under 10 minuter. Skala och kärna ur äpplen. Tärna upp i små kuber. Skala och riv ingefära så att du har cirka 2 msk. Tillsätt äpple, ingefära, råsocker, flingsalt, äppelcidervinäger och vatten (och rom) till kastrullen med rödlök. Låt koka ihop under 15-20 minuter. Förvara i väl rengjord burk.

Confiterad vitlöksmajonnäs
Sätt ugnen på 130 grader. Skala alla vitlöksklyftor och lägg i en liten ugnsform. Häll över olja så att det täcker klyftorna och strö över salt. Baka av i ugnen i cirka 60 minuter tills vitlöksklyftorna fått färg. Ta ut och låt svalna. Mixa ihop kikärtsspad, dijonsenap, vitvinsvinäger och vitlöksklyftorna i en mixer. Tillsätt oljan (som vitlöksklyftorna legat i) i en tunn stråle. Smaka av med salt. 

Rökig svamp
Skiva upp svampen i tunna skivor. Lägg i en torr stekpanna och sätt på medelhög värme. När svampen efter några minuter börjar släppa ifrån sig vätska tillsätter du oljan och låter svampen få färg på båda sidor. Stäng av plattan och krydda med rökt paprikapulver, salt och svartpeppar. 

Isad lök
Skala och skiva löken tunt på mandolin eller med kniv. Lägg i en skål med vatten och isbitar i cirka 15 minuter för att mildra löksmaken något. 

Tillaga och montera burgaren

- Börja med att steka brödet så att det får yta. Stek burgaren i olja i en panna.
-Lägg på en skiva cheddarost på varje burgare, häll 1 msk vatten i pannan och lägg över ett lock. På detta sätt hjälper vattenångan till att smälta osten.

- Montera sedan enligt följande: bröd, vitlöksmajonnäs, burgare, äppelchutney, rökig svamp, isad silverlök, vitlöksmajonnäs och bröd.

Läs mer om gröna burgare

Mera vegoburgare

Ingredienser:

Mungböna* 68%, rundkornigt råris, lök*, rödbeta*, salt, vitlök*, mald koriander*, bockhornsklöver*, spiskummin*, cayennepeppar*, lagerblad*. * Ekologisk råvara

Köp burgaren:

TILL PRODUKTEN