Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Tre säkra tips för att pimpa färdigköpt dessert

Vad gör man om man inte har tid eller ekonomi till att göra sina egna desserter från grunden?

På en restaurang finns det inte alltid tid och pengar att varje dag göra sina egna desserter från grunden. Men nu ska du få lite tips på hur du med enkla knep kan pimpa och få den färdigköpta desserten att se lite lyxigare ut!

Cheesecake New York med kaffesoil och glaserade körsbär 

10 portioner: 

10 st cheesecake art.nr 900014
130 g mjöl art.nr 702582 
100 g smör art.nr 900768 
50 g socker art.nr 113427 
1 msk kakao art.nr 900634 
5 g kaffebönor (rostade) art.nr 900575 
1 nypa salt art.nr 109838 
200 g körsbär art.nr 900920 
50 g honung art.nr 108517 
50 g ljussirap art.nr114425 

Gör så här: 

Smält smör, mixa mjöl, socker, kakao, kaffebönor, salt och smör. Bred ut på silpat eller bakplåtpapper och baka i ugn 150 grader i ca 12 min. 
 
Tina körsbären i sil över natten (spara spadet). 
Koka ihop spadet med honung och sirap, vänd ner körsbären och låt svalna. 
 
Tips! Om man vill ha ett lite kletigare soil kan man vända runt kaksmulorna med brynt smör precis innan servering. 

Chokladfondant med karamelliserade solrosfrön 

10 portioner: 

Chokladfondant art.nr 900011
200 g solrosfrö art.nr 900824 
100 g socker art.nr 113427 

Gör så här: 

Värm fondanter enligt anvisningarna.  
Blanda sockret med 1 msk vatten, koka ihop och rör tills sockret löst sig. Låt sen koka utan att röra tills det blir en gyllenbrun karamell. 
 
Under tiden rosta solrosfrön i ugnen på 175 grader i ca 7 min. När karamellen är gyllenbrun ta den å sidan, låt svalna 30 sekunder i grytan och vänd sedan ner dom rostade fröna med en slickepott, skrapa genast ut dom på en silpatmatta eller inoljad plåt och strö lite havssalt över. 
 
Låt svalna och krossa sedan hastigt i matberedaren för att till sist strö den över tarten. 

 

Citrontrartlette med italiensk marängfrostad mynta och lakritsrot 

10 portioner: 

10 st citroncheescake art.nr 900037
0,8 dl vatten 
1 2/2 dl socker art.nr 113427 
3 äggvitor art.nr 204482 
1 tsk citronjos art.nr 302911 
Lakritsrot art.nr 718179 
Mynta art.nr 302166 

Gör så här: 

Koka vatten och socker i en kastrull till 121 grader, när temperaturen når 110 grader börjar du vispa marängen. 
 
Maräng: vispa äggvitor och citronjos till ett fast skum (citronsyran gör vitan styvare). Ta undan 1 msk vita när den är vispad. Tillsätt sockerblandningen under vispning på medelhastighet, fortsätt sen vispa på max tills marängen svalnat. 
 
Fyll i en spritspåse hälften av marängen, resten breder man ut tunt på en silpat och torkar i ugnen med öppet spjäll, 90 grader ca 1 h .
 
Frostad mynta: Pensla myntablad med vispad äggvita och sen strö socker över bladen. Torka tillsammans med marängen i ugn. 
 
Vid servering spritsa marängtoppar på citrontarteletten och bränn av dom lätt med brännare, bryt bitar av den torkade marängen och stick ner i pajen, avsluta med att garnera med frostade myntablad och riven lakritsrot. 

 

Fler filmer med tips och knep som förenklar livet i köket: