Citroncheesecake
Citroncheesecake med sotad citronricotta, dragon
och myntasallad samt puffat ris
Kock: Tobias SundbergRecept för 10 personer

Du behöver:
- 10 bitar citroncheesecake, 901439
- 3 st citroner, zest och saft
- 250 g ricotta
- 3 msk olivolja
- 5 msk florsocker
- 1 dl grädde
Gör såhär:
Dela citronerna på mitten och hetta upp en torr stekpanna eller grillpanna på hög värme. Lägg citronhalvorna med snittytan nedåt och låt dem få en mörk, karamelliserad yta (ca 3–4 minuter). Lägg ricottan i en skål och tillsätt saften från de sotade citronerna (pressa genom en sil om du vill undvika kärnor). Blanda in olivolja, florsocker och grädde. Rör eller vispa ricottan lätt så att den blir krämig men fortfarande har viss struktur. Ställ i kylskåp tills servering.
Dragon- och myntasallad
Du behöver:
1 liten fänkål, tunt skivad (gärna på mandolin)
4 msk olivolja
1 msk honung
0,5 citron, zest och saft
100 g färsk dragon (blad plockade)
100 g färsk mynta (blad plockade)
1 dl puffat ris
Gör såhär:
Skiva fänkålen tunt och lägg den i isvatten i fem minuter för extra krispighet. Låt rinna av väl. Vispa ihop olivolja, honung och citron zest och saft. Lägg dragon, mynta och fänkål i en stor skål. Ringla över dressingen och blanda försiktigt. Strö över det puffade riset precis innan tallriken serveras.
Serveringstips
Önskas lite extra crunch? Lägg till rostade solrosfrön eller pumpafrön.

Cheesecakes
Svensktillverkade, förskurna cheesecakes från vårt eget varumärke Sysco Classic. De är obakade och krämiga cheesecakes med smakrika fyllningar av färskost och botten av digestivekex. Välj mellan syrlig citrongelé, bärig hallongelé och sötsyrlig jordgubbsgelé.
Sysco Classic
Hos Sysco Classic hittar du trygga och prisvärda produkter med hög kvalitet. Ett brett sortiment med allt från skafferiets stapelvaror till fina frys- och färskvaror – alla klassiker ett bra kök behöver.