Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Getost

Getost med inkokta sultanarussin, friterat rispapper,
bakade betor och rotfrukter 

Kock: Tobias Sundberg
Recept för 10 personer
Getostkräm
Du behöver:
- 400 g getost, art nr: 901423
- 1 msk citronsaft, art nr: 900665
- 2 dl crème fraiche, art nr: 900748
- 2 msk olivolja
- 2 msk honung
- salt och svartpeppar

Getostkräm- Gör såhär:
Smula ner getosten i en bunke. Tillsätt crème fraîche, honung, olivolja, citronsaft och svartpeppar. Vispa med elvisp tills det blir en slät och fluffig kräm. Smaka av och justera balansen mellan syra, sötma och sälta. Ställ i kylen medan du förbereder resten.


Inkokta sultanrussin
Du behöver:
2 dl sultanarussin
- 1 msk honung
- 2 dl vitt vin (eller äppelmust)    
- 1 liten kanelstång, art nr: 900117
- 2 msk vit balsamvinäger                                              
salt och svartpeppar

Inkokta russin - Gör såhär:
Lägg russinen i en liten kastrull tillsammans med vin, vinäger, honung och kanel. Koka upp och låt sjuda på låg värme i tio minuter tills russinen svällt och vätskan reducerats något. Ta av från värmen och låt svalna och smaka av med salt och svartpeppar.

Bakade betor & rotfrukter
Du behöver:
3 rödbetor
- 3 polkabetor
- 3 gulbetor
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 3 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk citronsaft
- salt och svartpeppar
- 1 tsk färsk timjan

Bakade betor - Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär betorna och rotfrukterna i klyftor eller skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, honung och citronsaft. Strö över flingsalt, svartpeppar och timjan. Rosta i ugnen i ca 35–40 minuter, tills de är mjuka och har fått fin färg.

Friterat rispapper
Du behöver:
10 ark rispapper
- 5 dl neutral olja, t ex. rapsolja art nr 901144
- salt
- valfri kryddning

Gör såhär:
Värm oljan i en stor kastrull till ca 180°C (testa genom att lägga i en liten bit rispapper – om den puffar upp direkt är oljan redo). Bryt rispapperet på mitten. Lägg försiktigt ner ett ark i taget i oljan – det puffar upp på en sekund! Lyft genast upp det och låt rinna av på hushållspapper. Strö över salt och valfri kryddning direkt.


Serveringstips!

• Servera som en förrätt på en elegant tallrik eller på en stor bricka där gästerna får plocka själva.
• För extra syra kan du pressa lite citron eller ringla över balsamicokräm precis innan servering.

Getostrulle Chèvre

En krämig och smakrik getostrulle med lätt syrlighet. Osten är enkel att skiva upp och är lika god att servera varm som kall - gratinerad, i pajer eller på ostbrickan. Chèvreosten är tillverkad av getmjölk och har ett yttre lager av vitmögel. Getostrulle Chèvre 23% Art.nr. 901423

Sysco Classic

Hos Sysco Classic hittar du trygga och prisvärda produkter med hög kvalitet. Ett brett sortiment med allt från skafferiets stapelvaror till fina frys- och färskvaror – alla klassiker ett bra kök behöver.