Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Grillad levain

Grillat levainbröd med vispad burrata, bränd bifftomat
och basilika-tomatvinägrett

Kock: Tobias Sundberg
Recept för 10 personer

Grillat levainbröd
Du behöver:
- 5 skivor levainbröd art nr: 901290
- 1 dl olivolja art nr: 125542
- 5 st burrata
- 2 rödlökar
- 5 st bifftomater
- 1 dl tomatvinäger
- 1 knippe basilika
- 1 dl socker
- 2 dl rapsolja artnr: 901142
- 2 dl vatten
- 20 g spenat, sköljd
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- Salt och peppar
- 2 msk vatten

Gör såhär: Pensla brödskivorna med lite olivolja, grilla på båda sidor i en grillpanna eller vanlig grill. Skär sedan brödet i större tärningar och lägg åt sidan fram till servering.

Häll av vätskan från burratan och lägg dem i en bunke. Krydda med havssalt och peppar och vispa burratan med en gaffel så den blir grynig, lägg burratan på en engångstrasa och låt ligga i 10 minuter.

Dela bifftomaterna i ojämna bitar (ca 2x2 cm), salta och sota på en sida så att tomaterna nästan blir svarta.

Ta 5-6 tomatbitar och mixa med 2 msk vatten. Sila genom en engångstrasa så att du får ett tomatvatten. Lägg hälften av basilikan och spenaten i en kannmixer. Värm upp raps- och olivolja till 45–50°c. Mixa sedan ihop oljan med basilika och spenat tills blandningen blir helt grön. Sila blandningen genom en finmaskig sil.

Blanda tomatvattnet och basilikaoljan till en vinägrett.

Skala och skiva rödlöken i ringar, lägg i en bunke. Koka en 123-lag på vinäger, socker och vatten. Slå lagen över löken och låt stå i minst två timmar.

Lägg burratan i botten av en djup tallrik och krydda med lite extra flingsalt och svartpeppar, lägg på tomatskivan med den sotande sidan upp. Lägg tre ringar picklad lök ovanpå, häll sedan på två till tre matskedar vinägrett. Avsluta med det grillade brödet och några basilikablad.

Tips: Har du bråttom med löken så kan du vakuumförpacka löken och lagen för att få ett snabbare resultat.

Skivad Levain

La Boulangerie är vårt eget varumärke inom bröd. Allt är fryst och finns som färdigbakat, förbakat eller förjäst – olika lösningar för olika behov. Välj själv hur mycket du vill göra, doften av nybakat ingår. Ett saftigt levainbröd är ofta ett uppskattat inslag på frukost- eller lunchbuffén. Det här brödet är färdigskivat, enkelt att tina och servera direkt. Bakat i Sverige på vete- och rågsurdeg samt havssalt. Vårt färdigskivade surdegsbröd levereras fryst och tinas i ca 2-3 timmar i rumstemperatur i sin förpackning. Art.nr: 901290