Street Food på Menyn
Att äta ute är mer inne än någonsin. Du har väl inte missat vårt utvalda sortiment som passar utmärkt för street food. Fräsch kyckling, krispiga fries och viktiga tillbehör.
Svensk smakrik kyckling
Bröstfilén hos kycklingen är mört, magert och lättlagat och därför mycket populär.Vår frysta mörade bröstfilé är märkt med Svensk Fågel som ger ett smakrikt och kvalitativt resultat varje gång.
Lårbenfilén hos kycklingen är saftiga och smakrika och passar perfekt att woka i en het panna eller fylla med något gott. Menigo Färskvaruhallens färska lårbensfilé är även den märkt med Svensk Fågel och har en bra kvalitet.
Tre bästa tipsen för att hantera kyckling!
- Håll isär kycklingkött och andra livsmedel som till exempel grönsaker, använd separata skärbrädor och knivar.
- Torka upp eventuell köttsaft från kycklingen med hushållspapper istället för med disktrasan.
- Diska knivar och skärbrädor noga, går det att välja program med högre temperatur (minst 70 grader) på din diskmaskin, gör det. Om du handdiskar, använd varmt vatten, låt diskmedlet löddra och se till att redskapen torkat helt torrt innan de används igen.
Kärt barn har många namn
Pommes, Fries, stripes. Det viktigaste är att dom är frasiga och goda. Våra pommes är gjorda av skalade hela potatisar och sedan förfriterade i solrosolja. Två av sorterna har en coating, gjord av potatisstärkelse och majsmjöl, som gör dem extra krispiga och därmed passar fint ihop med lyxburgaren, medan de andra två är vanliga pommes av mycket god kvalitet.Bästa tipsen för god pommes!
- Det fettsnålaste sättet att tillaga pommes är i ugnen. Se till att röra om så de inte bränns.
- För extra krispiga pommes krävs det dubbelfritering. Men med våra goda pommes med coating räcker det med en omgång för samma krisp.
- Salta alltid precis innan servering, då försvinner inte krispet.
Recept för 10 personer.
Serveras med en koriandermajonnäs och en syrlig mangosalsa
Du behöver:
1,5 kg kyckling
5 dl Panko
5 st Ägg
5 dl Vetemjöl
Fritösolja
Salt och peppar
5 dl Majonnäs
100 g Koriander
2 st Lime
500 g Fryst mango
250 g Plommontomater
1 st Chili
Koriander
Hjärtsallad
Tortillabröd
Gör så här
Dela kycklingen i bitar, salta o peppra vänd sedan i vetemjöl därefter vispade ägg och avsluta med panko. Ställ åt sidan.
Blanda majonnäsen med limeskal och hackad koriander. Mixa ihop allt ordentligt med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Blanda mangon med hackad grön och röd chili. koriander, limesaft. Vänd till sist i kvartade tomater och smaka av med salt o peppar.
Värm upp fritösoljan i en fritös eller en stor kastrull.
Fritera kycklingen i omgångar och lägg sedan in i ugnen ca 150 g 10 min tills kycklingen är klar.
Arrangera och njut av din tacos.