Twista till julbordet och låt det grönska
Twista till julbordet och förnya några traditioner. Ett spännande julbord som tar hänsyn till gästernas önskningar vinner alla på. Planera gärna för ett grönare upplägg med härliga smaker och färger utan att ge avkall på julens smaker.
Lite fler gröna rätter på julbordet uppskattas av många gäster idag. Tänk på vilka smaker och texturer du vill uppnå och experimentera med grönsaker istället för med kött. Det gör att alla som vill äta vegetariskt får samma härliga känsla av julmaten som övriga. Låt den traditionella sillen, jansson och skinkan få sällskap av en vegovariant.
Jobba smart med din julostservering!
Ost är en dryg råvara om den tas hand om på rätt sätt. Tänk alltid på ostens form när den ska bitas upp. Då undviker du att få svårsålda ändbitar över. Vid större sällskap, väg alltid osten först, då vet du hur många portioner du får ut. En fin ost är mer smakrik, så du kan hålla nere storleken på bitarna. Komplettera med spännande tillbehör som lyfter hela smakupplevelsen.
Utvalda produkter
Vispad saffranspanncotta med biskvier och hallon
En härlig juldessert med mycket smak. Pannacotta med säsongssmaken saffran, som trendar, blir en succé på gottebordet. Portionsdesserter är smidiga att ha i kylen, dekorera och servera allt eftersom de går åt.https://kund.arla.se/recept/vispad-saffranspannacotta-med-biskvier-och-hallon/
Arancini med mandel och ost
Krämig risgrynsgröt blir lätt årets friterade favorit. En kul och god rätt som tar tillvara på gröten och minskar svinnet. Förbered bollarna och panera, lägg på bleck och förvara i frysen. Ta fram direkt från frysen och fritera dem härligt gyllenbruna innan servering.https://kund.arla.se/recept/arancini-med-mandel-och-ost/