Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Läge för lamm

Vintern släpper sitt grepp över landets södra delar och påsken närmar sig. Nu vill gästerna hitta lamm på menyn! Här tipsar vi om några utvalda lammdetaljer från vårt sortiment.

Utvalt lamm

Lammytterfilé Putsad Nya Zeeland

Pure South
Djupfryst
Art.nr. 408940
KG
1x24xca140 g

Lamm Bavette Irland

Slaney
Djupfryst
Art.nr. 409828
KG
1x6xca1 kg
KGD
1x1 kg

Lammlägg med Ben Sverige

Scan
Djupfryst
Art.nr. 409663
KG
1x4xca1,56 kg
KGD
1xca1,56 kg

Lammracks Frenched Nya Zeeland

Pure South
Djupfryst
Art.nr. 408939
KG
1xca16x850 g
KGD
1x850 g

Lammbog Sverige

Scan
Djupfryst
Art.nr. 410240
KG
1x3xca1,4 kg
KGD
1xca1,4 kg

Lammstek Benfri Sverige

Scan
Djupfryst
Art.nr. 409668
KG
1x4xca1,71 kg
KGD
1x1,71 kg

Lammentrecôte Sverige

Scan
Djupfryst
Art.nr. 409662
KG
1x6xca900 g
KGD
1xca900 g

Lammrostbiff Sverige

Scan
Djupfryst
Art.nr. 411254
KG
1x4xca800 g
KGD
1x800 g

Trivia om lamm

När började vi äta lamm till påsk i Sverige?

Att äta lamm till påsk är egentligen en relativt ny tradition. Påsklammet kom till Sverige först runt 1900-talet från länderna kring Medelhavet där traditionen är betydligt äldre. Där slaktas lammen i regel på våren. I vårt kallare klimat föds lammen traditionellt sett under våren och slaktas på hösten.

Varför äter vi lammstek till påsk?

Lammstek är något vi idag förknippar med påsken men också det är en helt modern tradition. Skälet är att alla svenska får historiskt sätt lammade i början av året och vid påsk var lammen så små att stekarna mer skulle kunnat liknas vid en kycklingklubba än något stort att pryda påskbordet med.