Äntligen Kycklingkebab av svensk kyckling!
Upptäck Kronfågels nya kycklingkebab – gjord av svensk lårfilé. Kycklingkebab är enkelt att servera i bröd, men även gott på pizza, i sallad och pasta.
Kronfågels nya kycklingkebab är tunt skivad lårfilé. Den är kryddad med klassisk kebabkrydda där paprika och lök blandas med chili, vitlök, koriander, peppar, spiskummin och oregano. Kycklingen i vår kebab är född och uppvuxen i Sverige.
Vår smakrika kycklingkebab är färdiglagad så allt du behöver göra är att tina den. Servera den på klassiskt vis i pitabröd tillsammans med krispiga grönsaker, meze-yoghurt och het chilisås eller med sallad och pommes frites. Kycklingkebab är också gott på pizza och i grytor och pastarätter. Den kan användas som smakrik fyllning i wraps och som ingrediens i baguetteröror.
Kycklingkebab med grillad baguette, chilipotatis, rödlöksallad
Bjud på en ny god, upplevelse för gästen – grilla baguetter och fyll med yoghurt, kycklingkebab, rödlökssallad samt chilipotatisen. Strö över koriander. Servera gärna med en hummus till.
Gör så här:
Hetta upp olivolja och stek kycklingkebaben i en het panna under omrörning i ca 3 minuter
Spola potatisen i kallt vatten i någon minut. Häll av och fritera på 170°C tills den är mjuk. Blanda med vitlöken, olivolja, citronsaften och de torra kryddorna. Salta. Tillsätt skuren koriander.
Skiva rödlöken tunt och marinera den i citron, olivolja, salt, sumak och persilja.
Ingredienser för 10 personer
10 st små baguetter
1000 g kycklingkebab
0,5 liter turkisk yoghurt
Chilipotatis
1500 gram potatis, tärnad
4 vitlöksklyftor, rivna
1 dl färsk koriander
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
2 msk paprikapulver
2 msk chilipulver
Rödlökssallad
5 st rödlök, tunt skivad
1 dl citronsaft
2 msk sumak
2 dl persilja, hackad
4 dl mjöl
4 ägg
4 dl pankoströbröd
smör