Variera menyn med Kronfågels kycklingfärs!
Kycklingköttbullar, tacos, burgare och bolognese – med kycklingfärs kan du laga samma rätter som du gör med nötfärs och samtidigt bidra till en bättre miljö.
Kyckling från Kronfågel har en låg klimatpåverkan så genom att byta protein kan du bidra till en bättre miljö. Det kommer dina gäster garanterat att uppskatta!
Kycklingfärs är fettsnålt med en neutral smak vilket gör den passande för en stor variation av rätter. Den kan användas till Wallenbergare och andra bulliga biffar, men är också gott i lasagne, chili con pollo och kålpudding. Ja, som du ser är det lätt att variera både lunchen och a la carte-menyn med Kronfågels färs.
Oavsett om du väljer färsk och fryst kycklingfärs så innehåller den 100 % svensk gårdskyckling.
Recept på julköttbullar av kycklingfärs med rödbetssallad
Köttbullar och julen går hand i hand - och kycklingen gör det hela lite godare, lite nyttigare. Kryddpepparn ger köttbullarna den där härligt juliga smaken som man längtar till år efter år.
Ingredienser för 4 personer
JULKÖTTBULLAR AV KYCKLINGFÄRS
400g Kronfågel Kycklingfärs
2 ägg
50g ströbröd
0.5 tsk malen kryddpeppar
1 msk dijonsenap
1 gul lök salt
RÖDBETSSALLAD
2 dl tärnade rödbetor
1 äpple, tärnat
3 msk majonnäs
1 msk gräddfil
Gör så här
- Finhacka löken och fräs i olja tills den är mjuk, kyl sedan av.
- Blanda färsen med lök, salt och kryddpeppar. Tillsätt ägg, senap och ströbröd. Gör ett smaktest genom att steka en bit färs och smaka av.
- Forma julfärssmeten till bollar och bryn i panna.
- Stek färdigt i ugnen under 10 minuter. Julköttbullarna måste bli genomstekta.
- Tärna rödbetorna och äpplet. Blanda ihop med de andra ingredienserna för rödbetssalladen.
- Smaka av med salt och peppar.