Lite jobb, mycket dessert!
Få gäster säger nej till något sött efter maten. Med fem baser, fem toppings och fem crunch kan du skapa 125 enkla glasdesserter. Lite jobb, mycket dessert!
Lite jobb, mycket att vinna
Storleken på desserterna får de att upplevas fräscha och gör de mer lättsålda än större ”vanliga” desserter på lunchen. Att addera små desserter i luncherbjudandet är ett utmärkt sätt att höja snittnotan utan mycket merarbete i köket.Variera efter säsong
Med olika baser, toppings och crunch får du många komponenter att välja bland, vilket gör det enkelt att säsongsanpassa dina desserter. Se också vad som finns i säsong. En bas som vanligtvis smaksätts med hallon passar lika bra att göra på andra bär om det finns tillgängligt till bättre pris. Även de olika toppingarna kan varieras efter vad som är i säsong. På så vis kan du hålla nere råvarukostnaderna.BAS
Cheesecake-kräm
500 gram
250 g Arla® Pro Cream cheese
80 g florsocker
150 g Arla Ko® Vispgrädde
20 g citronsaft finrivet citronskal, efter smak
Gör så här
1. Rör ihop färskost och florsocker.
2. Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en fluffig kräm.
3. Spritsa direkt i portionsglas.
TOPPING
Blåbärskompott
300 gram
200 g fryst blåbär
50 g strösocker
30 g citronsaft
50 g kallt vatten
10 g majsstärkelse
Gör så här
1. Koka upp blåbär, socker och citronsaft.
2. Blanda vatten och majsstärkelse och red av kompotten. Låt kallna.
CRUNCH
Crumble
150 gram
80 g vetemjöl
50 g Svenskt Smör från Arla®, rumstempererat
20 g ljust muscovadosocker
salt
Gör så här
1. Kör snabbt ihop alla ingredienser i en maskin med vinge eller matberedare med kniv.
2. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 175° ca 10 min.
3. Kör till ett smul i en mixer eller hacka smått med kniv.
Dessertfavoriter
Skala upp
Att servera glasdesserter kan vara optimalt till lunchbuffén eller ett konferensfika men till à la carte på kvällstid kan en tallriksdessert passa bättre. Samma komponenter som du använder till glasdesserterna funkar lika bra på tallrik. Genom att använda samma byggstenar till olika typer av serveringar gör att du minskar både arbetstiden och matsvinnet.