Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Släpp in Pinsa på menyn!

Med pinsa på menyn kan du både spara tid och pengar i köket. Pinsa är enkelt att göra, kan varieras i oändlighet och med Arlas ostar blir de extra smakrika!

Pinsa på färdig botten går att grädda i alla typer av ugnar och kan varieras i oändlighet. Dessutom är de enkla att anpassa efter säsong och råvarupriser, vilket gör att du kan bli mer lönsam. Samtidigt erbjuder du ett fräscht alternativ för dina gäster på säsongsrestaurangen, i baren eller hotellreceptionen.

Som gjort för Arlas ostar

Arlas ostar och pinsa är en bra match. Med bara en liten mängd kan du få ut mycket smak, vilket gör att du inte behöver tumma på lönsamhet eller kvalitet för att nå bra resultat. Det breda utbudet gör det enkelt att hitta en ost som passar just din pinsa!

TIPS! Blanda två stycken ostar när du gör pinsa. En med bra smältegenskaper och en som som är lite mer lagrad för att ge ytterligare en dimension till smakbilden.

Med Arla Unikas ostar kan du förvandla en enkel smakbild till något alldeles extra. Ostarna är kostnadseffektiva, men gör stor skillnad för smaken. Arla Unika® Röd Löber har en mild, harmonisk smak och passar perfekt till en pinsa med päron, rostad mandel, sallad och crema di balsamico. Till en pinsa med räkor och pepparrot är valet självklart: Arla Unika® Krondild som är dill i ostform.

Oändlig variation

Att variera topping efter säsong är ett enkelt sätt att förnya och uppdatera menyn utan att det behöver vara komplicerat. Pinsa är lite “brödigare” än pizza och kan därför toppas med fler godsaker än en vanlig pizza. Alla toppings behöver inte heller gräddas i ugnen. Vissa kan läggas på efter gräddning för olika textur och en annan fräschör.

Pinsa med räkor, pepparrot och dill

1 st pinsa, förbakad
50 g Arla® Pro Crème fraiche
50 g Arla Unika® Krondild
80 g skalade räkor
10 g färsk pepparrot
25 g Falbygdens Präst® 24 mån
3 skivor citron
färsk dill

Gör så här
1. Bred crème fraiche på pinsan och fördela ut Krondild.
2. Baka av i ugnen på 225–250° tills osten smält och blivit gyllenbrun, 4–5 min.
3. Toppa pinsan med räkor, riv över pepparrot och Präst. Lägg ut citronskivorna och avsluta med dillen.

Pinsa med päron och rostad mandel

1 st pinsa, förbakad
50 g Arla® Pro Cream cheese
50 g Arla Unika® Röd Löber
0,5 st päron Conference
10 g marconamandel
10 g machésallad
crema di balsamico
olivolja

Gör så här
1. Bred cream cheese på pinsan och fördela Röd Löber. Baka av i ugnen på 225–250° tills osten smält och blivit gyllenbrun, 4–5 min.
2. Hyvla päronet och lägg på pinsan. Strö över mandlar och toppa med machésallad.
3. Ringla över crema di balsamico och olivolja.

Sharing is caring

Med sin rektangulära form är pinsa lätt att skära upp snyggt. Erbjud dina gäster möjligheten att dela på en pinsa som förrätt, eller kanske två helt olika pinsor för de som är nyfikna. Pinsa funkar också att servera “on the go” i exempelvis hotellreceptionen eller baren.