Ädla visioner och ostpassion – ett prisbelönt arv från Kvibille
Genom åren har mejeriet i Kvibille varit pionjär inom ostkonsten. De var först i Sverige med kylskåpet – eller kylmaskinen som den kallades på 1920-talet – mottagit hedersdiplom från Gastronomiska Akademin, vunnit guld i ost-SM och alltid varit sin egen största kritiker.
Mjölk från lokala gårdar kännetecknar Kvibille kvaliteten.
Även när mejeriet blev en del utav Arla behölls ostpassionen och visionerna vid liv. Samma recept och hantverk lever vidare och de vällagrade ostarna tillverkas av mjölk från gårdar inom 5 mils radie från mejeriet.Tidlösa klassiker, tidlöst hantverk
För att kunna säkra högsta kvalitet på den berömda Kvibille Cheddar och Ädelosten från mejeri till måltid, görs många arbetsmoment fortfarande för hand och ca 1,3 miljoner ostar synas extra noga varje år. Utöver ostpassionen arbetar mejeriet ständigt med att utveckla hållbarheten så att Kvibille kan försätta ligga i framkant, vax på eller vax av, och fortsätta bygga det ädla arvet och möjliggöra smakupplevelser i framtiden.Upptäck recept och ostarna här nedan.
Utvalda produkter
Genuin Svensk Ostpassion
Kvibille mejeri är ensamma i Sverige om att tillverka ädelost och cheddar. Mejeriet grundades 1916 och började tillverka cheddar 1928 och Ädel 1932. Sedan dess används samma hantverksmässiga tillverkningsmetod och recept. Alla hårdostar från Kvibille är vällagrade och bjuder på stora smakupplevelser.