Ägglåda
Snabbakad ägglåda med kallrökt lax, sotad spritärta,
raspad pepparrot och dill
Kock: Tobias SundbergRecept för 10 personer
Snabbakad ägglåda
Du behöver:
- 10 ägg art.nr: 901309
- 2 dl smetana, vispad, i spritspåse
- 10 skivor kallrökt lax
- salt och peppar
- 1 pepparrot
- 25 g smör, smält
- 1 msk olivolja
- 100 g spritärta, plockad ur skidan
- 100 g dill, plockad i vippor
Gör såhär: Värm en ugnsform i 150°c varm ugn i 10 minuter. Lägg ner smör och olivolja i formen, smörj formen. Knäck ner äggen, salt och peppar i en bunke och vispa till en homogen äggröra. Häll äggröran i formen och baka av i 150°c under sju minuter. Ta sedan ut ägglådan och låt den vila i två minuter.
Spritsa ut smetana i små högar, fördela laxskivorna och raspa pepparroten över laxen.
Värm upp en gjutjärnspanna så att den är riktigt varm. Lägg ner ärtorna, ringla över lite olivolja, salta och peppra och sota spritärtorna. Garnera ägglådan med ärtorna och dillvippor.