Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ägglåda

Snabbakad ägglåda med kallrökt lax, sotad spritärta,
raspad pepparrot och dill

Kock: Tobias Sundberg
Recept för 10 personer

Snabbakad ägglåda
Du behöver:
- 10 ägg art.nr: 901309
- 2 dl smetana, vispad, i spritspåse
- 10 skivor kallrökt lax
- salt och peppar
- 1 pepparrot
- 25 g smör, smält
- 1 msk olivolja
- 100 g spritärta, plockad ur skidan
- 100 g dill, plockad i vippor

Gör såhär: Värm en ugnsform i 150°c varm ugn i 10 minuter. Lägg ner smör och olivolja i formen, smörj formen. Knäck ner äggen, salt och peppar i en bunke och vispa till en homogen äggröra. Häll äggröran i formen och baka av i 150°c under sju minuter. Ta sedan ut ägglådan och låt den vila i två minuter.

Spritsa ut smetana i små högar, fördela laxskivorna och raspa pepparroten över laxen.

Värm upp en gjutjärnspanna så att den är riktigt varm. Lägg ner ärtorna, ringla över lite olivolja, salta och peppra och sota spritärtorna. Garnera ägglådan med ärtorna och dillvippor.

 
 
 

Tips: Våga ta ut svängarna lite med denna rätt, krydda lite espelettepeppar över blåbären, eller ringla lite god olivolja över strax innan servering.