Pizza Bianco
Pizza bianco med kaffe/mascarponecrème och
sotade jordgubbar
Kock: Tobias SundbergRecept för 10 personer
Pizza
Du behöver:
10 st pizzabotten eko art.nr: 901414
3 dl smetana
3 dl färskost
4 msk olivolja art.nr:125543
Gör såhär: Lägg ut pizzabottnarna på en arbetsyta. Blanda färskost, smetana och olivolja i en bunke. Fördela färskosten mellan pizzorna och stryk ut den i ett tunt lager med en stekspade eller en palett. Baka pizzorna i önskad ugn.
Kaffe/mascarponecrème
Du behöver:
- 1,5 dl kallt starkt kaffe
- 300 g mascarpone
- 2 msk brun farin
- 2 st äggulor
- 0,5 dl Amaretto
Gör såhär: Blanda espresso, brunt farin och Amaretto i en bunke tills sockret löst sig. Tillsätt mascarpone och äggulor och vispa till en slät smet. Fördela smeten i spritspåsar och kyl minst två timmar innan servering.
Sotade jordgubbar
Du behöver:
- 2 kg jordgubbar
- råsocker
Gör såhär: Skölj jordgubbarna i kallt vatten och låt sedan torka på papper. Dela jordgubbarna på längden, låt det gröna sitta kvar. Strössla socker över snittytan och sota ytan svart (helst direkt på en spishäll). Kyl snabbt ner jordgubbarna så de inte blir för varma. Låt stå i kyl fram till servering.
Napolitanska pizzabottnar
Det är ingen konst att göra en god pizza om du har en hantverksmässig och bra botten. Våra nya ekologiska napolitanska pizzabottnar från Sysco Classic levereras förgräddade och frysta. Pizzabottnarna tillverkas i hjärtat av Campania, Italiens mest berömda pizzadistrikt. Degen till pizzabottnarna arbetas för hand, vilket ger varje botten ett unikt och hantverksmässigt utseende. Den långa jästiden och den speciella stenugnen våra pizzabottnar förbakas i innan de fryses ner gör att smak och färskhet bevaras, och du kan servera dina gäster en pizza som smakar som om den vore nybakad. Välj mellan naturell botten och botten med tomatsås.
Sysco Classic
Hos Sysco Classic hittar du trygga och prisvärda produkter med hög kvalitet. Ett brett sortiment med allt från skafferiets stapelvaror till fina frys- och färskvaror – alla klassiker ett bra kök behöver.