Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vaniljcreme

Len vaniljkräm med sockerfrysta jordgubbar badl dgjadf adg avaofja adja

Vaniljkräm på havredryck med rostad angelhair-pannkaka
och sockerfrusna blåbär

Kock: Tobias Sundberg
Recept för 10 personer
Vaniljkräm
Du behöver:
- 6 msk majsstärkelse 
- 4,5 dl Havredryck Barista  art nr 510242
- 3,5 msk strösocker 
- 2 st vaniljstänger, urskrapade
- 4,5 dl havrebaserad matlagningsgrädde

Gör såhär: Blanda majsstärkelse, vaniljstång och socker i en kastrull. Vispa ner lite av vätskan till en slät redning. Vispa ner resten av vätskan, koka upp under omrörning och låt sedan sjuda i cirka två minuter under fortsatt omrörning. Plocka ur vaniljstängerna och sila genom en finmaskig sil.

Rostad Angelhair-pannkaka
Du behöver:
- 10 st pannkakor, art nr 703914
- olivolja art.nr:125543
- 3 msk florsocker
- salt

Gör såhär: Strimla pannkakorna så tunt som möjligt och lägg i en bunke. Ringla över lite olivolja och blanda runt. Pudra över florsocker, salta lätt och blanda igen. Lägg strimlorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och baka 155°c varm ugn utan fukt i sex minuter. Känn om pannkakorna är helt rostade och krispiga annars så rosta lite till.

Sockerfrusna blåbär
Du behöver: 
- 250 g blåbär, frysta art nr 901194
- 50 g socker

Gör såhär: Ta ut blåbären ur frysen och lägg på ett bleck, spraya lite vatten och pudra genast över sockret. Skaka lite på blecket och ställ sedan in det i frysen. Lägg vaniljkräm i botten på en skål. Toppa med blåbär och rostad pannkaka.

Tips: Våga ta ut svängarna lite med denna rätt, krydda lite espelettepeppar över blåbären, eller ringla lite god olivolja över strax innan servering.

Havredryck Barista

Svensk havredryck till kaffet, mellanmålet eller matlagningen. Ett veganskt alternativ till mjölk som används på liknande sätt och har lång hållbarhet. Art.nr: 901221