Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hållbarhet och kvalitet i en och samma produkt

Vi värdesätter naturen och vill bidra till en mer hållbar utveckling. Därför är våra buljonger ekologiska, bestående av rena råvaror och har hög råvaruhalt.

Matproduktionen är nödvändig för vår överlevnad. Men den sätter också ett negativt avtryck på vår planet. För oss är ekologiskt odlade råvaror därför en självklarhet, det vill säga odlingar helt fria från konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Dessutom bidrar ekologiska odlingar till en mer bördig jord, vilket innebär att den innehåller mycket organiskt material samt kan magasinera vatten och ge växterna de näringsämnen de behöver.

Ekologiska buljonger

Ekologiska buljonger av rena råvaror

Våra ekologiska buljonger finns i grönsaks-, kött- och hönsvariant. De består av rena råvaror som ger maten en tydlig prägel; vare sig det gäller grytor, soppor eller såser tillför buljongen en mustig och kraftfull smak – en dröm för storkök som har många munnar att mätta.

Det går förstås utmärkt att använda alla tre, precis som man själv vill, men vi vill pusha lite extra för vår Ekologiska Grönsaksbuljong, med smak av rotfrukter och örter. Den höjer smaken på i princip vilken maträtt som helst och är dessutom en garant när matpreferenserna är olika och inte alla äter kött, av olika anledningar.



Kombinera buljong och fond

Ett tips är att kombinera Bongs buljonger med någon av fonderna från Touch of Taste för att lyfta smaken ytterligare en nivå. Liksom buljongen är Touch of Tastes fonder enbart bestående av naturliga råvaror, vilket enligt oss ger den bästa kryddan. Ett exempel på detta är att vi använder Bong Grönsaksbuljong när vi kokar upp en chiligryta, för att sedan smaka av den med Touch of Taste Umamifond.

Kvalitet sedan 1890

År 1890, när Gustaf Bong öppnade sin speceri- och delikatessbutik i Ystad i Skåne, kanske det ekologiska jordbruket inte var något man talade om. Däremot gjorde han sig snabbt känd som en man vars produkter höll hög kvalitet och som bringade matglädje – ledord som fortfarande står sig. Vi är stolta över att i dag kunna kombinera hållbarhet och kvalitet och leverera ekologiska produkter med rena smaker och hög råvaruhalt.

Recept chiligryta på bönor (100 personer)

Ingredienser
6,25 kg svarta bönor, avrunnen vikt (färdigkokta)
3 kg kidneybönor, avrunnen vikt (färdigkokta)
2 kg majskorn, Frysta eller konserverade, avrunnen vikt
5 dl Touch of Taste Umamifond
10 kg krossade tomater
200 g spiskummin
2 kg röd lök, hackad
2,5 kg gul lök, skivad
250 g vitlöksklyftor, hackade
2 dl olivolja
1 kg paprika, grön
1 kg paprika, röd
½ kg paprika gul
300 g BONG Grönsaksbuljong
3 kg kvisttomater, tärnade
150 g rökt paprikapulver
4 msk Sambal Oelek
3 dl Sweet Chili
4 msk oregano
4 msk timjan
4 L Vatten

Margarin till stekning
Salt och vitpeppar efter smak

Tillvägagångssätt:
1. Stek rödlök i en steam-kittel på maximal värme med margarin
2. Tillsätt majs, gul lök, vitlök, rökt paprikapulver, spiskummin, oregano, timjan och torkad buljong. Sänk värmen på grytan. Låt steka en stund till det fått färg
3. Häll i kvisttomaterna och olivoljan. Låt puttra i 10 minuter. Häll i vatten och Sweet Chili. Koka upp och låt småkoka i ca 20 minuter
4. Häll i paprika och bönor (svarta bönor och kidneybönor). Koka upp. Smaka av med fond
5. Smaka av grytan med salt vid behov

Servera med kokt ris.
Libabröd och gräddfil är trevliga tillbehör.

Våra ekologiska buljonger