En smarrig gryta för alla åldrar
Det finns hundra anledningar att laga gryta, några av dem är att det är enkelt att göra, du kan ha i vad du vill och det blir minimalt med disk eftersom att man bara använder ett kokkärl.
En god gryta gör sig fint året runt och kan fyllas med både nyttiga, näringsrika och smakrika ingredienser som piffar upp både smak och konsistens. Det är med andra ord inte förvånande att grytor är populär mat hos både stora och små.
För oss i storkök är grytor fördelaktiga eftersom de är lätta att laga till många. Dessutom är det enkel och smart mat att förvara – en gryta som får stå ett par dagar har en tendens att smaka mer eftersom vattnet i grytan tar tid på sig innan det tränger in i ingredienserna, framförallt köttet.
Vi har tagit fram ett recept på en korv- och rotfruktsgryta som är supergod och som går hem i de flesta läger. När vi stekt korven och rotfrukterna i ett kokkärl kokar vi upp dem i vatten, äppeljuice, grädde och Bong Grönsaksbuljong.
Bong Grönsaksbuljong består av en väldimensionerad blandning av olika grönsaker och hjälper till att maxa smaken på de övriga ingredienserna. Buljongen kommer i en praktisk förpackning på 5 kg, utmärkt för storkök och restaurang.
Det färdiga resultatet ger en smakrik historia med len och krämig konsistens. De genomkokta rotfrukterna med sina skarpa smaker balanseras fint mot korvens sälta och syra. Servera med kokt potatis och sallad och ni har en riktig vinnare på menyn. Smaklig spis!
Korv & rotfruktsgryta
En enkel och smakrik gryta som kan serveras året runt. Se videon >>