Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Fira in våren med asiatiska smaker

En av årets allra härligaste tider är då vädret slår om från kalla vinterdagar till ljumma vårdagar. Vi låter vårkänslorna inspirera oss till att laga fräsch och smakrik asiatisk mat.

Vår is in the air och det är dags att lägga alla mustiga vinterrätter på hyllan för denna gång. Ett givet vårtecken är att allt fler letar sig ut med ett glatt och nyfiket lynne. Vi vill förstås tillfredsställa denna upptäckarlust och vårt ess i rockärmen stavas asiatisk mat.

Det asiatiska köket består av smakrik mat som ofta kännetecknas av hur olika texturer och smaker balanseras i en och samma rätt. Numera är asiatisk mat ett givet inslag i hela världen och rätter som sushi, ramen och wok är med på mångas listor över smakfavoriter.

Fyra vårinspirerande recept

Vi har tagit fram ett par recept på rätter som vi vill lyfta och som är enkla att laga för både storkök och restauranger. I samtliga stavas nyckeln Bong Touch of Taste fonder som vi använder för att förstärka smaken på dels rätterna i sin helhet och dels på de separata ingredienser de består av.

Ramen

Ramen är en japansk klassiker tillika en perfekt rätt att servera framåt vårkvisten. Vi har baserat vår på Bong Touch of Taste Kycklingfond som ger smak och karaktär till rätten. Sedan har vi nudlarna och dukar fram allt tillsammans med kastanjechampinjoner, ägg och koriander. En smakexplosion som inte lämnar någon besviken.

Korokke

En annan favorit är Japanska Potatisbullar, eller Korokke som det heter på det egna språket. Bullarna består av potatis, lök och färs och smaksätts med Bong Touch of Taste Umamifond. Lätt som en plätt att göra till flera och en riktig smaksensation som kittlar unga som gamlas vårsinne!

Okonomiaky

Och på tal om rätter som är enkla att göra stora satser av – Okonomiaky är en japansk och matigare variant på pannkakor med vitkål och purjolök. Smeten går att göra i förhand och kan förvaras i kylen. När det är dags för tillagning är det sedan bara att ha i rotsakerna och steka på. Vi blandar även i Bong touch of Taste Brynt Lökfond innan stekning vilket tillför en djupare och rundare smak. Perfekt att avnjuta i vårsolen!

Tillbehör till okonomiaky

Vad är dock pannkakor utan tillbehör? Även våra japanska gör sig bättre om de piffas ut med en god sås. Vi har tagit fram ett recept på en enkel men ljuvlig sås som tillsammans med era Okonomiakys får det att smälta i munnen. Blanda samman socker, ostronsås, ketchup, worchestershiresås och Bong Touch of Taste Umamifond och låt vila i kylen innan servering. Superenkelt och supersmarrigt!

Köp fonderna