Fira in våren med asiatiska smaker
En av årets allra härligaste tider är då vädret slår om från kalla vinterdagar till ljumma vårdagar. Vi låter vårkänslorna inspirera oss till att laga fräsch och smakrik asiatisk mat.
Vår is in the air och det är dags att lägga alla mustiga vinterrätter på hyllan för denna gång. Ett givet vårtecken är att allt fler letar sig ut med ett glatt och nyfiket lynne. Vi vill förstås tillfredsställa denna upptäckarlust och vårt ess i rockärmen stavas asiatisk mat.
Det asiatiska köket består av smakrik mat som ofta kännetecknas av hur olika texturer och smaker balanseras i en och samma rätt. Numera är asiatisk mat ett givet inslag i hela världen och rätter som sushi, ramen och wok är med på mångas listor över smakfavoriter.
Fyra vårinspirerande recept
Vi har tagit fram ett par recept på rätter som vi vill lyfta och som är enkla att laga för både storkök och restauranger. I samtliga stavas nyckeln Bong Touch of Taste fonder som vi använder för att förstärka smaken på dels rätterna i sin helhet och dels på de separata ingredienser de består av.