Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Höstens vilda smaker

Hösten är på ingång och med den kommer alla goda och vilda smaker som naturen har att bjuda på. Vi känner oss inspirerade och har tagit fram två recept på höstiga och läckra rätter.

När vädret blir svalare och dagarna mörkare finns det få saker som värmer så gott som en riktigt god middag. Därför behövs också det där lilla extra som gör att maten känns lite extra ljuvlig.

Klassiker med höstig touch
I höst serverar vi bland annat Älgfärs Wallenbergare. Älgfärs är inte bara otroligt gott, det är även mer hälsosamt och mycket magrare än exempelvis nötfärs. När vi gör våra wallenbergare blandar vi dessutom ner Touch of Taste Viltfond i färsen och lyfter på vis smaken på biffarna ytterligare.

Till wallenbergarna serverar vi en krämig potatispuré och en mustigt god kantarellsås. Såsen görs förstås på färska kantareller och piffas sedan ytterligare med hjälp av Touch of Taste Kantarellfond som förgyller smaken än mer. För att slutligen sätta pricken över i dekorerar vi tallriken med skogens röda guld, nämligen lingon. Resultatet blir en klassisk rätt med en höstig touch som lämnar få oimponerade.

Mustig soppa smaksatt med fond
En annan favorit på höstkanten är en krämig och värmande svampsoppa. Vi gör vår på milda och fina champinjoner och smaksätter med Touch of Taste Svampfond. Fonden framhäver både smak och arom och ger soppan en utsökt karaktär. Till servering garnerar vi med färska örter som tillfredsställer både ögon och smaksinne.

Och för oss som arbetar i storkök är soppa som bekant mycket tacksamt eftersom det är enkelt att laga många portioner på en gång. Touch of Tastes fonder kommer dessutom i praktiska storköksförpackningar på en liter – allt för att det ska vara enkelt att sätta guldkant på maten.

Wallenbergare på älg
Serveras med krämig potatispuré och mustig kantarellsås.

Mustig champinjonsoppa
Krämig och värmande soppa garnerade med färska örter.