Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Guldfågeln långsamtväxande Solbackakyckling

Kycklingar är vårt liv, vår passion och för oss är det alltid av yttersta vikt att ha välmående djur. Det går som en röd tråd genom allt vi gör och en del i detta är vårt koncept Guldfågeln Långsamtväxande Solbackakyckling.

Guldfågeln Långsamtväxande Solbackakyckling kläcks och föds upp på utvalda Sydsvenska gårdar. Där får den god tid på sig att växa långsamt i en stimulerande uppväxtmiljö. Den kan röra sig fritt, klättra på halmbalar eller picka på stenar om den känner för det. Ett bra liv helt enkelt för en kyckling. Den långsamma uppväxten ger en naturligt god kyckling med en mer utvecklad och mogen smak, det är vår bestämda uppfattning att en god uppväxt ger en god kyckling. Vi är övertygade om att ni håller med och att Guldfågeln Långsamtväxande Solbackakyckling ger er en stunds långsam njutning.

Kläck i stall
Till skillnad från andra kycklingar kläcks Guldfågelns långsamtväxande Solbackakyckling direkt i stall. För den daggamla kycklingen ger det en lugnare start i livet vilket även är positivt för djurvälfärden. Det ruvade ägget transporteras till gården och kycklingen kläcks i en lugn och tyst miljö och får tillgång till vatten och foder direkt när den kläcks. Det ger en god start för de kycklingar som kläcks tidigt, Solbackakycklingen växer även

långsammare och får då mer tid att växa till sig i harmoni med naturens gång.

Medvetna gäster
Restauranggäster idag är mer medvetna och vill att den mat de äter ska ha haft de bästa förutsättningarna, de vill inte ha besprutade grönsaker eller kött med tvivelaktig bakgrund. För att kunna erbjuda det bästa jobbar vi alltid för att ha de bästa produkterna. Att våra djur ska ha en bra uppväxt så vi kan känna stolthet i att ha välmående djur hos alla våra uppfödare.

God mat börjar med bra råvaror.
Och där spelar såklart Guldfågeln Långsamtväxande Solbackakyckling en naturlig roll. Den finns som hel kyckling, kycklingbröstfiléer, kycklinglårfiléer och kycklingben. Allt kommer från kycklingar som kläckts på gården och har fått god tid på sig att växa upp i en stimulerande stallmiljö. Vi tror att ni märker det.



Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

Här bakas kyckling, betor och lök på samma plåt och serveras med ett krämigt och fluffigt smör som vispas med citron och fänkålsfrön.
Det vispade smöret håller sig krämigt så länge det förvaras i rumstempereratur, men kommer garanteras ätas upp innan man ens behöver börja tänka på rester.

Ingredienser

Antal personer: 10
Tillagningstid: 40min

- 10 st Solbacka kycklingbröstfilé
- 2.5 kg Blandade betor
- 7.5 st Rödlök
- 2.5 kruka Färsk timjan
- 2.5 msk Honung
- 5 tsk Citronsaft
- 125 g Rostad hackad mandel
- Salt och svartpeppar
- Olivolja + 1 msk smör

- 2.5 st Vitlöksklyfta
- 250 g Kylskåpskallt smör
- 2.5 tsk Mortlade fänkålsfrön
- 2.5 st Citron, rivet skal + 1 tsk citronsaft
- Flingsalt





Tillagning

- Värm ugnen till 150°C. Skala och skär betor och rödlök i tunna klyftor. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja, honung och citronsaft. Krydda med salt och peppar och ca 1 msk finhackad färsk timjan.

- Krydda kycklingen med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja och strimlad vitlök. Bryn kycklingen på hög värme i några minuter runt om tills kycklingen fått fin färg. Ös under stekningen med fettet från stekpannan med hjälp av en sked. Lägg kycklingen ovanpå betor och lök och ställ i mitten av ugnen. Låt steka tills kycklingen har en innertemperatur på ca 72°C. Ta ut kycklingen och låt den vila medan betorna och löken rostats mjuka.

- Nu är det dags att vispa smöret. Smält 1/3 av smöret i en kastrull tills det börjar bli gyllenbrunt och lukta nötigt. Ta bort smöret från värmen och vispa ner resten av det kalla smöret skuret i små kuber. Vispa till ett vitt och fluffigt smör. Rör ner fänkål, skal och saft av citron och smaka av med flingsalt. Låt stå i rumstempereratur.

- Skär upp kycklingen i grova skivor och servera med vispat smör, hackad mandel samt betorna och löken som du försiktigt vänder samman med hackad timjan.

Upptäck Solbackakyckling



- Långsamtväxande kyckling.

- Solbackakyckingen kläcks och föds upp på utvalda Sydsvenska gårdar.

- Föds upp frigående inomhus i en stimulerande stallmiljö med halmbalar att klättra på och stenar att picka på.

- En långsamtväxande kyckling har ett mer moget och smakrikt kött med mer köttstruktur.

- Svensk Fågel-märkning.