Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Stilskola: Dubbel bröstfilé med skinn

Ibland vill man showa lite extra när det ska styckas kyckling. Antingen för att imponera på vänner eller för att kunna erbjuda en spektakulär uppläggning. Följ med i Kronfågels stilskola!

Den här gången delar vi med oss om hur du styckar ut en dubbel Bröstfile. Den kan antingen stekas som den är för en stor och rustik uppläggning eller bindas upp med kryddor och bakas i ugn.

Steg 1.
Skär bort lår och vingar. Försök behålla så mycket skinn som möjligt på skrovet. Lättaste sättet är att leta med fingrarna efter leden och knäcka den, när du gjort det snittar du skinnet så nära vinge/lår som möjligt och låter kniven skära bort senorna.

Steg 2.
Det viktigaste när du ska stycka är många gånger hur du lägger det första snittet. Lägg kycklingen på sidan och lägg snittet längs med revbenen där bröstfilén börjar. Gör sedan flera små snitt längs med revbenen för att börja lossa filen. Fortsätt fram tills du når bröstbenet i mitten. När du når bröstbenet vinklar du kniven lätt uppåt och skär längs med hela bröstbenet.

Steg 3.
När du skurit längst med bröstbenet lägger du kycklingen på andra sidan och upprepar föregående steg.
Steg 4.
Ta tag i båda fileer och lossa dem från skrovet genom att låta kniven skära mellan bröstbenet och skinnet. Var noggrann här då det är lätt att skära igenom skinnet. När detta är klart ska du ha två fina filéer som sitter ihop.
Steg 5 (valfritt).
Om du vill ha en lite tunnare bröstfilé eller om du vill ha innerfilén till något annat kan du lätt ta bort den genom att känna längs med bröstfiléns insida. När du hittat den nyper du ihop den längst upp och drar nedåt. Det behövs ingen kniv för att ta av innerfilén.

Bosarpkyckling

Vår Bosarpkyckling kommer från utvalda lokala familjedrivna gårdar i Sverige. Med otrolig kunskap, driv och passion för en hållbar och djurvänlig miljö tar dessa uppfödare hand om kycklingarna på bästa sätt.

Bosarps gårdar består av åtta olika gårdar som föder upp ekologisk kyckling. Dessa driver helt ekologiska och KRAV-certifierade lantbruk. Gemensamt för dem alla är intresset för hållbarhet, god djurhållning och att producera en extra smakrik kyckling – vilket hänger nära samman. En kyckling från Bosarps gårdar kläcks alltid på plats på gården och lever sedan med stora ytor och alltid tillgång till utevistelse. Inte sällan bildar gårdarna egna små kretslopp där de odlar eget foder till kycklingen och gödslar med det djuren ger. Ekologisk kyckling är ett bra val för djuren, naturen och människan.

Köp Bosarpkyckling