Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Mixa 50/50 – det är bra för hälsa, hållbarhet och ekonomi!

50/50-mixen ger minskat klimatavtryck vilket underlättar ditt arbete med att uppnå era hållbarhetsmål. Dessutom kan du få fler att prova på ett grönare liv.

VEGOFÄRSERNA BEHÖVER DRYGAS UT

För att Anamma Formbara Vegofärser ska bli riktigt bra behöver de drygas ut, eftersom proteinerna i sig själva är ganska fasta. Rätt utdrygningsgrad är en av de absolut viktigaste faktorerna för ett bra slutresultat. Vegofärs Soja bör drygas ut med 25-30% medan Vegofärs Ärta bör drygas ut med 10-20%.

VAD SKA MAN DRYGA UT VEGOFÄRSERNA MED?

Det här är ett perfekt sätt att ta hand om matsvinn. Ta överblivet kokt ris, kokt potatis, bröd, rotfrukt-er, gröt, mos, kokta gryn typ couscous, bulgur eller quinoa. En överbliven bolognese är också bra! Även blötlagda havregryn är utmärkt att dryga ut med. Testa gärna att spara vattnet från tomater och gurka för att blötlägga grynen med detta. Det ger en extra umamismak.

Tänk på att det som tillsätts i vegofärserna är mjukt. Som exempel ska rotfrukter vara genom-bakade eller -kokta och bröd ska vara blötlagt. Allt behöver också vara finfördelat i små bitar, exempelvis -binder inte stora bitar vitkål vegofärsen som den ska.

För att det ska bli riktigt bra måste vegofärsen vara kall och det som tillsätts i färsen måste också vara kallt. Detta för att vegofärsen ska bibehålla sina formbara egenskaper.

KAN VEGOFÄRSERNA HJÄLPA TILL MED KLIMATARBETET?

Ja visst kan de! Eftersom vegofärserna från Anamma har så bra bindande egenskaper, är de perfekta att använda som drygningsmedel. Genom att blanda 50/50 av kött och Anamma Formbar Vegofärs har du skapat ett helt nytt måltidsalternativ som dessutom nästan halverar klimatavtrycket jämfört med en helanimalisk servering. Så enkelt!

Köp vegofärs från Anamma här
Vegofärs Formbar

Vegofärs Formbar

Anamma
Djupfryst
Art.nr. 409228
FRP
1x3 kg
Vegofärs

Vegofärs

Anamma
Djupfryst
Art.nr. 408543
FRP
1x3 kg
Vegofärs EKO

Vegofärs EKO

Anamma
Djupfryst
Art.nr. 408542
FRP
1x3 kg
Vegofärs Formbar Ärta

Vegofärs Formbar Ärta

Anamma
Djupfryst
Art.nr. 410230
FRP
1x3 kg

PANNBIFF 50/50

Portioner: 10

500 g  Nötfärs (18% fetthalt)
500 g  Anamma Formbar Vegofärs
250 g  Morot, kall, rostad och mixad
50 g    Grädde
200 g  Anamma Vegoskinkfärs
140 g  Gul lök, karamelliserad, kall
8 g      Taste Like Gravy eller liknande vegetariskt buljonggranulat
4 g      Salt
2 g      Svartpeppar, malen
5 g      Spad från Felix Smörgåsgurka
5 g      Felix Tomatpuré
20 g    Matolja

”Vi har gjort blindtester med vanliga pannbiffar och 50/50-pannbiffar gjorda på Anamma Vegofärs och nötfärs. Alla i testet föredrog 50/50 pannbiffen. De tyckte att den hade bättre konsistens, den var saftigare och smakade mer.”

Johan Liljegren,
Activation & Culinary Manager,
Orkla FoodSolutions

GODA ANLEDNINGAR TILL 50/50 PÅ MENYN!

HÅLLBART

  • Minskar kilmatavtycket
  • Bidrar till att uppnå hållbarhetsmålen genom ytterligare serveringar och som ej är helvegetariska/veganska  

PRISMEDVETET

  • Steksvinnet minskar med upp till 44%
  • Man kan räkna bort ägg och andra dyra utdrygningsprodukter från kalkylen

 KVALITET

  • Ökar kvaliteten i både textur och i smak
  • Smaken blir intensivare
  • Bismaken av soja och ärta dämpas 

ENKELT

  • Minskar antal komponenter som kan påverka kvaliteten
  • Undviker de vanligaste allergenerna