Pasta på take-away menyn
Vill du erbjuda en riktigt bra pastarätt som håller måttet för såväl hemleverans som avhämtning? Barilla delar här med sig av tips och recept på hur du förbereder din pasta på bästa sätt för take away.
Med sina många och varierande former är pasta alltid uppskattat och ett bra sätt att få goda och lönsamma måltider på menyn. En bra pastarätt grundar sig i en pasta av bra kvalité – i synnerhet vid take away då pastarätten inte serveras direkt, utan ska klara av en leverans eller värmas upp och ätas vid ett senare tillfälle.
Barillas pasta har tagits fram med kvalitetsråvaror, avancerad teknik, mångårig kunskap samt en passion för god smak. Den klarar därför såväl dubbelkokning som expresskokning – och håller alltid samma jämna höga kvalité och al dente-känsla vid varje servering.
När du planerar din pastameny, tänk på att anpassa recept och tillagningssätt med tanke på att rätterna kommer ätas 20 – 30 min efter att de tillagats. Ofta har du inte mer än 5 minuter på dig att färdigställa din mat. Välj därför rätter på menyn som snabbt går att få fram när en beställning kommer.
Tänk på vilka moment i varje rätt som kan förberedas redan dagen innan och vad som behöver göras ”á la minute”. Det spar dig både tid och arbete vid tillagning. Att förkoka din pasta enligt ”dubbelkokningsmetoden” och förvara den i kylen är ett bra tidsbesparande exempel.
Med dubbelkokning sparar du tid men kan ändå servera en pasta som är vällagad och garanterat à la minute. Perfekt för mindre restauranger med begränsad personalstyrka.