En somrig cocktailresa genom de jämtländska skogarna
I samarbete med drinkexperten Sharam Mohebbi har Red Bull tagit fram 3 läskande drinkar med den ekologiska mixerserien Organics by Red Bull. Med signatursmaker från den jämtländska floran är drinkarna perfekta att servera under den svenska sommaren.
Organics by Red Bull
The Organics by Red Bull är en ekologisk serie med läskedrycker, framtagna med ingredienser från 100 % naturliga källor. Serien innehåller smaker som Tonic, Purple Berry och Ginger Beer – alla med olika smakprofiler, men lika utmärkta att avnjuta som de är eller som mixers i drinkar.
Ta del av drinkrecepten nedan och följ med The Organics by Red Bull på en somrig cocktailresa genom de jämtländska skogarna!
Purple Lingonberry
- En söt drink med en kombination av hallon, lingon och kokos.
Cloudberry Tonic
- En fräsch, lätt, bitter drink med smak av hjortron och älgört.
Ingredienser
Receptet ger 1 drink
➢ 4 cl 1800 Coconut Tequila➢ 8 cl lingonmix*
➢ Organics Purple Berry
➢ 125 gram frysta lingon
➢ 125 gram frysta hallon
➢ 1/3 dl svartpeppar, hela korn
➢ 1 citron (skalet)
➢ 1 lime (skalet)
➢ 70 cl sockerlag
Tillagning
- Riv av skalet från citron och lime med potatisskalare
- Mixa frysta lingon och hallon med svartpeppar, sockerlag och citron- och limeskal.
- Sila bort fruktköttet med duk eller kaffefilter.
- Häll sprit och lingonmixen i en shaker och skaka kallt.
- Toppa upp med Organics Purple Berry.
- Servera i ett lågt glas med en iskub.
Ingredienser
Receptet ger 1 drink
➢ 4 cl Koskenkorva Yarrow➢ 10 cl hjortronmix*
➢ Organics Tonic
➢ 1 myntakvist
➢ 125 gram frysta hjortron
➢ 125 gram frysta havtorn
➢ 70 cl sockerlag
➢ 10 gram citronsyra
Tillagning
- Mixa frysta hjortron och havtorn med sockerlag.
- Sila bort fruktköttet med duk eller kaffefilter.
- Tillsätt 10 gram citronsyra och rör till upplöst.
- Häll sprit och hjortronmixen i en shaker och skaka kallt.
- Toppa upp med Organics Tonic.
- Servera i vinglas med en iskub och en färsk myntakvist.
Ginger Beer Currant
- En syrlig drink med toner av ingefära och svartvinbär.
Ingredienser
Receptet ger 1 drink
➢ 4 cl Hernö Blackcurrant eller Sloe Gin➢ 10 cl Björklövsmust*
➢ Organics Ginger Beer
➢ 50 cl björksirap
➢ 1 liter äppelmust
➢ 10 gram citronsyra
Tilllagning
- Blanda ca 50 cl björksirap med 1 liter äppelmust i en kastrull.
- Tillsätt 10 gram citronsyra och 50 cl vatten.
- Låt småkoka och lyft sedan bort från värmen.
- Häll sprit och björklövsmust i en shaker och skaka kallt.
- Toppa upp med Organics Ginger Beer.
- Servera i ett högt glas med is, en färsk myntakvist och torkad lime.
Sharam Mohebbi
Sharam Mohebbi jobbar som barchef på den pan-asiatiska krogen Cheri-Lee i Göteborg. Han har varit verksam inom Göteborgs barscen sedan tidigt 00-tal, och blivit internationellt belönad för sina bartenderkunskaper flertalet gånger. Med sitt stora dryckesintresse har Sharam varit med och format Cheri-Lee till en given mötesplats i Göteborg för cocktailkvällar.