Softripe är en ny mogningsteknik som mognar frukten inifrån och ut (i stället för utifrån och in) och skapar förutsättningar för en naturlig mogning utan att stressa frukten. Oljan som finns i kärnan pressas ut från kärnan genom köttet ut i skalet. När oljan når skalet hårdnar skalet som då skapar ett extra skydd för frukten. Denna mogningsteknik garanterar ett jämnt mogningsresultat och en dubbelt så lång hållbarhet. Frukten mognas fram i gastäta mogningsrum med kontrollerad atmosfär med idealiska förutsättningar vad gäller temperatur, koldioxid, syre och eten. Mogningen styrs av en algoritm som aktivt ställs in i rummet utifrån fruktens ursprung då jordkvalitén skiljer sig mellan länder och regioner. Systemet övervakar kontinuerligt nivåerna och styr mogningsprocessen. Denna mogningsprocess gör att avokadon är lite grönare än vi är vana vid men är perfekt mogen och med bra konsistens. Den upplevs med andra ord hårdare än du är van vid men låt dig inte luras, det är en fantastisk produkt.
Mogen avokado ALLTID ska förvaras i kyl för bästa resultat och hållbarhet. Ta med fördel ut avokadon en timme innan servering.
• En bättre och jämnare fruktkvalité • Avokado med mer arom och förbättrad smak • Konstant och jämn mognadskvalité • Bättre styrka på skalet och en insida som är redo att äta • Längre hållbarhet • Minskat svinn