Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nya smakupplevelser från historien

I sin jakt på att hitta nya smakupplevelser har Zoégas gjort en resa bakåt i kaffehistorien. Till odlingar där kärleken till kaffe har burits genom generationer. Till gårdar i Etiopien där bönorna vuxit vilt och naturligt i tusentals år.

Nyhet!

Zoégas Experience; Blend with signature beans from Ethiopia

På hög höjd i Etiopens västra och sydvästra delar kan kaffet berätta historier. Här började allt och här har kaffe växt naturligt i tusentals år. En ursprungskälla till smaker som älskats av oräkneliga generationer. Bönor som blir till kaffe som blir till en upplevelse. En upplevelse skapad av ovanligt rik biologisk mångfald, där kaffet är en del av dynamiska odlingssystem med unika blandningar av träd, buskar och andra växter.

Smakresa genom Etiopien

Etiopiskt kaffe är en upplevelseresa mellan olika områden med sina egna distinkta karaktärer – från behaglig kryddighet och bergamott från Sidamo till blommiga och fruktiga toner från Yirgacheffe kaffe. Den smakupplevelse som skapats med blandningen Experience: Blend with signature beans from Ethiopia, kännetecknas av citrus, behaglig kryddighet och inslag av bergamott.

Zoégas Experience: Blend with signature beans from Ethiopia är Rainforest Alliance certifierad. Rainforest Alliance främsta fokusområden är att bevara den biologiska mångfalden, främja social rättvisa och förbättra försörjningsmöjligheter och levnadsvillkor för människor.

Nyhet!

Zoégas Experience: Blend with signature beans from Kenya

Vi kan lära oss mycket av historien. När det gäller kaffe, lär man sig förr eller senare att Kenya alltid har varit synonymt med extremt hög kaffekvalitet. Här odlas kaffe i vulkanisk jord på cirka 1600-1700 meters höjd, framförallt i området mellan Mount Kenyas sluttningar och huvudstaden Nairobi. Kaffebuskarna skördas varsamt för hand, och i omgångar, efterhand som kaffebären mognar. På så sätt får man bästa möjliga avkastning och kvalitet på kaffet.

Djupa smaker från höga höjder

Kenya är signumet i många av våra blandningar som ger en djup bärighet i kombination med mörkare rostning. Oavsett var och hur du letar efter en liknande karaktär, kommer du inte att hitta en värdig motsvarighet på någon annan plats i världen. Tonerna från Kenya i blenden Experience: Blend with signature beans from Kenya kännetecknas av fyllighet med toner av svarta vinbär och citrus.

Kvinnor är kaffets röda tråd 

Många kvinnor i Östafrika arbetar med kaffeodling, främst genom att plocka kaffebär. Genom Zoégas hållbarhetsinitiativ Coffee by Women, får kvinnorna utbildning i hållbar odling och ledarskap för att få förutsättningarna som krävs för att ta ledande roller inom kaffeodling. Ett initiativ som resulterat i tusentals kvinnliga entreprenörer. På så sätt kan kvinnorna trygga sin försörjning och stärka sin position i lokalsamhället, till fördel för både dem själva och deras familjer. Fler kvinnliga passionerade odlare i Kenya utgör en oumbärlig länk till kaffets framtid i regionen.

Lucy & Kiama Society stöttas med biodling

På resan att hitta nya smakupplevelser i Kenya, kom Zoégas i kontakt med Lucy. Lucy är en av 15 passionerade kaffeodlare som ingår i en kvinnogrupp på kooperativet Kiama Society. Lucy brinner för sin kaffeodling men kämpar för att få så hög avkastning som möjligt av årets två skördar. Att kunna bedriva biodling har länge varit en önskan för Lucy, då det utgör ett enastående komplement till kaffeodlingen. Bin har en central roll som pollinatörer, vilket möjliggör befruktningen av kaffebuskarna och därigenom fruktens utveckling. Att ha bin på odlingarna är därmed ett fantastiskt sätt att kunna öka avkastningen hos samtliga grödor på odlingen. Var och en av kvinnorna i Kiama Society får en bikupa och kommer att utbilda alla bönderna i kooperativet i biodling, så de får bästa möjliga nytta och avkastning på dem.

När du dricker detta kaffe bidrar du till att ge utvalda kaffeodlare i Kenya möjligheten till utökade inkomster via biodling.

Utvalda produkter

ZOÉGAS har lång erfarenhet av att kombinera noga utvalda ursprungsbönor för att skapa balanserade och harmoniska kaffeblandningar. ZOÉGAS Professional erbjuder er ett kaffe som är framtaget med unika recept för att passa den professionella kaffeserveringen, med syfte att leverera den perfekta smaken och upplevelsen oavsett var kaffet serveras.