- Hem
- Recept & kalkyl
- Stekt levainbröd med tartar, ost och spiskummin
Åtgärder
Stekt levainbröd med tartar, ost och spiskummin
Receptkategori: À la CarteLaga Gustav Leonhardts steak tartar på renkött smaksatt med spiskummin och grönpeppar, toppad med en ostkräm på Malmaost. En riktigt höstig macka som passar både till förrätt och varmrätt.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
- Bryn smöret.
- Hacka köttet och smaksätt med brynt smör, spiskummin, salt och grönpeppar.
- Lägg det mellan brödskivorna och stek gyllene. Skär upp i lagom stora bitar.
- Koka grädde med maizena. Mixa i ost och ägg.
- Värm till 82 grader medan du mixar, kyl sedan.
- Koka ättika socker och vatten, skär scharlottenlöken i ringar och häll på lagen.
Tillredning:
Toppa den stekta mackan med ostkräm, tryffel och örter. t.ex.gräslök och buskkrasse.
Du behöver
2,88 hg | Levain skivad* |
50 g | Smör Normalsaltat 82% |
Olja* | |
Spiskummin* | |
Salt* | |
Grönpeppar* | |
3 hg | Malma ost* |
1,5 hg | Äggula Bag in Box |
1,5 hg | Grädde* |
15 g | Majsmjöl* |
Örter* | |
Tryffel* | |
2 hg | Renkalvinnanlår utan Kappa Sverige |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 286.82 kJ |
Energi | 69.12 kcal |
Fett | 6.81 g |
varav | |
- mättat fett | 3.06 g |
- enkelomättat fett | 0.87 g |
- fleromättat fett | 0.08 g |
Kolhydrat | 0.03 g |
varav | |
- sockerarter | 0.03 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 2.11 g |
Salt | 0.07 g |
Vitamin A | 31.35 µg |
kr