Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Stekt levainbröd med tartar, ost och spiskummin

Receptkategori: À la Carte
Laga Gustav Leonhardts steak tartar på renkött smaksatt med spiskummin och grönpeppar, toppad med en ostkräm på Malmaost. En riktigt höstig macka som passar både till förrätt och varmrätt.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
 Stekt levainbröd med tartar, ost och spiskummin

Gör så här

  1. Bryn smöret.
  2. Hacka köttet och smaksätt med brynt smör, spiskummin, salt och grönpeppar.
  3. Lägg det mellan brödskivorna och stek gyllene. Skär upp i lagom stora bitar.
  4. Koka grädde med maizena. Mixa i ost och ägg.
  5. Värm till 82 grader medan du mixar, kyl sedan.
  6. Koka ättika socker och vatten, skär scharlottenlöken i ringar och häll på lagen.

 

Tillredning:

Toppa den stekta mackan med ostkräm, tryffel och örter. t.ex.gräslök och buskkrasse. 

Du behöver

2,88 hgLevain skivad*
50 gSmör Normalsaltat 82%
Olja*
Spiskummin*
Salt*
Grönpeppar*
3 hgMalma ost*
1,5 hgÄggula Bag in Box
1,5 hgGrädde*
15 gMajsmjöl*
Örter*
Tryffel*
2 hgRenkalvinnanlår utan Kappa Sverige

Energifördelning

23.6%76.1%0.3%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi286.82 kJ
Energi69.12 kcal
Fett6.81 g
varav
- mättat fett3.06 g
- enkelomättat fett0.87 g
- fleromättat fett0.08 g
Kolhydrat0.03 g
varav
- sockerarter0.03 g
- stärkelse0 g
Protein2.11 g
Salt0.07 g
Vitamin A 31.35 µg