- Hem
- Recept & kalkyl
- Asiatisk råbiff på friterat rispapper, toppad med wasabimajo och blomsterkrasse
Åtgärder
Asiatisk råbiff på friterat rispapper, toppad med wasabimajo och blomsterkrasse
Receptkategori: Förrätter●●●●●
(16 röster)
(16 röster)
Gör så här
Skär innanlår i skivor och frys lätt mellan bakplåtspapper. Tärna sedan fint och blanda med finhackad schalottenlök, soja och wasabi efter smak. Blanda wasabi med majonnäs, smaksätt med salt och peppar.
Värm rapsolja i fritös eller kastrull till 175 °c. Lägg i rispapper, fritera snabbt och droppa av på papper eller handduk. Bryt mindre bitar av rispappret och lägg ut råbiffen. Applicera små klickar av wasabimayo och toppa med blomsterkrasse.
Du behöver
2 hg | Innanlår EU |
14 g | Wasabi tub |
1,6 hg | Bananschalottenlök* |
Japansk sojasås | |
50 g | Rispapper 22cm |
1,5 dl | Majonnäs Äkta 82% |
Blomsterkrasse Blad |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1102.21 kJ |
Energi | 263.03 kcal |
Fett | 22.17 g |
varav | |
- mättat fett | 1.94 g |
- enkelomättat fett | 13.29 g |
- fleromättat fett | 6.84 g |
Kolhydrat | 6.95 g |
varav | |
- sockerarter | 0.97 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 8.63 g |
Salt | 0.51 g |
Fiber | 0.12 g |
Natrium | 0.08 g |
kr