- Hem
- Recept & kalkyl
- Bagel med varmrökt lax, forellrom, friterat ägg och fänkålssallad
Åtgärder
Bagel med varmrökt lax, forellrom, friterat ägg och fänkålssallad
Receptkategori: Fisk- o skaldjurGör en lyxig lunchsmörgås på rostad bagel toppad med varmrökt lax, forellrom, friterat ägg och fänkålssallad.
●●●●●
(3 röster)
(3 röster)
Gör så här
Baka 10st ägg i cirkulator eller i ugnen (65 grader, 3 h). Låt svalna och skala äggulan under rinnande vatten, panera i ordningen maizena-ägg-panko och fritera i ca 165 C olja tills gyllenbrun och dela med sylvass tandad kniv.
Dela bagels på hälften och rosta lätt.
Hyvla fänkål tunt på längden, gör en citronette med zest och saft, smaka av med salt och blanda upp med fänkålen.
Toppa med plockad till och några duttar med forellrom.
Du behöver
1 kg | Bagel original Tina och servera* |
5 hg | Lax Varmrökt Naturell Hel Sida |
4,95 msk | Färskost Naturell 22% Laktosfri |
13 st | Ägg M frigående 15p* |
1 dl | Majsstärkelse |
1,25 hg | Panko Ströbröd |
1 liter | Frityrolja Longlife |
5 hg | Fänkål SE* |
2 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
1 hg | Dill I Tråg |
Fint Salt med Jod | |
Forellrom* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1260.15 kJ |
Energi | 305.47 kcal |
Fett | 28.94 g |
varav | |
- mättat fett | 5.18 g |
- enkelomättat fett | 15.54 g |
- fleromättat fett | 6.84 g |
Kolhydrat | 7.45 g |
varav | |
- sockerarter | 0.58 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 3.52 g |
Salt | 0.36 g |
Fiber | 0.65 g |
Natrium | 0.01 g |
kr