- Hem
- Recept & kalkyl
- Birds nest egg ‘n bacon med dijonnaise
Birds nest egg ‘n bacon med dijonnaise
Receptkategori: Äggrätter(0 röster)
Gör så här
Strimla potatisen i tunna strimlor och lägg i kallt vatten. Plocka därefter örter i små buketter samt riv ner grönkålen. Hetta upp olja till 160 grader och fritera örterna hastigt så de behåller färgen. Lägg på hushållspapper och salta lätt. Häll av potatisen och torka med hushållspapper. Fritera potatisen gyllenbrun, lägg på hushållspapper och salta lätt.
Sänk ner äggen 5,5 minut i kokande vatten, gulan ska vara lös. Skölj av under kallt vatten och skala sedan försiktigt innan de paneras i panko och chilipulver. Fritera äggen tills de fått en fin gyllenbrun färg, låt de sedan rinna av på hushållspapper och salta en aning.
Blanda majonnäs med senapspulver, honung samt grovkornig senap.
Stek baconet knaprigt i torr panna.
Dela ägget på mitten av tallriken och lägg en krans runt med friterade örter samt potatis. Toppa med lite ”dijonnaise” och baconskivor.
Du behöver
1,5 hg | Bacon Skivat på Papper |
2 st | Ägg M Frigående, Tvättade* |
Ströbröd Panko* | |
Chilipulver | |
5 dl | Frityrolja Longlife |
25 g | Dill I Tråg |
25 g | Kruspersilja I Tråg |
Grönkål 200 g | |
1 dl | Majonnäs vegan hink 72%* |
1 tsk | Senap skånsk hink |
5 g | Senapspulver |
5 g | Akaciahonung Flytande |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 2922.43 kJ |
Energi | 710.37 kcal |
Fett | 77.2 g |
varav | |
- mättat fett | 14.36 g |
- enkelomättat fett | 40.8 g |
- fleromättat fett | 17.91 g |
Kolhydrat | 0.89 g |
varav | |
- sockerarter | 0.67 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 2.94 g |
Salt | 0.54 g |
Fiber | 0.1 g |