Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Bönröra på vita bönor

Receptkategori: À la Carte
En perfekt rätt att servera som antipasti. Toppa röran med inlagda kronärtskockor, oliver, färsk basilika och nystekta crostini. Recept av Tobias Sundberg.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Bönröra på vita bönor

Gör så här

  1. Sila bönorna och spola av dem med kallt vatten.
  2. Lägg bönorna i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna och mixa till önskad konsistens.
  3. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Toppa röran med inlagda kronärtskockor, oliver och färsk basilika.
  5. Servera med crostini

Crostini

  1. Dela varje skiva längs med i tre lika stora delar.
  2. Tvätta citronen och riv skalet till fin zest, blanda ner i olivoljan. Låt dra.
  3. Värm en panna och stek brödskivorna i citronoljan. Lägg på papper för avrinning.

Du behöver

5 hgVita Bönor Stora EKO
1 dlSolrosfrön rostade*
2 stVitlöksklyftor*
1 dlOlivolja*
3 gOregano
1 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
1 tskChiliflakes*
1 krmKorianderfrö krossade*
Salt*
Svartpeppar*
Färsk Basilika*
Oliver*
Inlagda kronärtskockor*

Crostini

1 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
3,3 mskOlivolja*
1,3 hgItalienskt Lantbröd*

Energifördelning

25.1%4.3%70.6%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi466.53 kJ
Energi110.67 kcal
Fett1.05 g
varav
- mättat fett0.12 g
- enkelomättat fett0.02 g
- fleromättat fett0.1 g
Kolhydrat17.08 g
varav
- sockerarter3.53 g
- stärkelse0 g
Protein6.07 g
Salt0.01 g
Fiber9.5 g