- Hem
- Recept & kalkyl
- Feel The Beet [Lantmännen Unibake]
Åtgärder
Feel The Beet [Lantmännen Unibake]
Receptkategori: Vegetariska rätter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Råriv rödbetorna och krama ur vätskan. Lägg i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av genom att provsteka en liten bit. Forma smeten till 10 burgare. Ställ i kylen.
Skär 1,5 lök i tunna skivor. Vänd lätt i vetemjöl och skaka av så att det inte blir några klumpar. Hetta upp olja i en kastrull till 160 grader. Lägg ner löken och fritera tills att den får fin färg och blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
Stek eller grilla rödbetsburgarna. Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.
Du behöver
7,2 hg | Hamburgerbröd Potato 72g |
6 st | Rödbeta Förkokt Klass 1 |
2,5 dl | Havregryn EKO KRAV |
1,9 hg | Svarta bönor |
1,5 st | Bananschalottenlök Klass 1 |
3 st | Ägg M L Inredd bur 15p |
3 st | Vitlök |
2,5 msk | Olivolja Extra Virgin PET* |
Basilika i Ask | |
Salt* | |
Peppar* | |
1,5 st | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
Vetemjöl SE | |
3,7 hg | Fetaost Original 23% Hel Bit |
Sallat ruccola 1Kg* | |
3 st | Avokado mogen* |
10 st | Tomat skivad* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 855.46 kJ |
Energi | 201.58 kcal |
Fett | 6.13 g |
varav | |
- mättat fett | 2.2 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.02 g |
Kolhydrat | 27.14 g |
varav | |
- sockerarter | 3.16 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 7.78 g |
Salt | 0.59 g |
Fiber | 2.93 g |
kr