- Hem
- Recept & kalkyl
- Glutenfri fiskburgare med fänkålsmajonnäs och gurksallad
Åtgärder
Glutenfri fiskburgare med fänkålsmajonnäs och gurksallad
Receptkategori: BarnmenynGör succé i skolrestaurangen och servera en härligt frasig fiskburgare toppad med krispig fänkålsmajo och gurksallad. Recept: Tobias Sundberg
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Glutenfri Laktosfri Mjölkfri Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Stek fiskburgaren i olja.
- Hyvla fänkålen tunt på en mandolin och lägg i en bunke. Tillsätt majonäs och citronjuice.
- Krossa ärtorna lätt och blanda ner i fänkålen och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera i hamburgerbröd tillsammans med gurksallad
Gurksallad
- Skär gurkan i önskad storlek och lägg i en behållare.
- Koka upp socker och vatten, dra åt sidan och låt svalna lite. Tillsätt äppelcidervinägern och häll över gurkan. Låt stå minst 3 timmar.
- Plocka dillen och skär den fint.
- Häll av vätskan från gurkan precis innan servering och blanda ner dillen i gurkan.
Du behöver
8 hg | Fiskburgare Av Alaska Pollock Glutenfri Förstekt 80 g MSC |
3 hg | Fänkål |
1,5 hg | Gröna ärtor blancherade |
1,5 hg | Vegansk Majonnäs 60% |
Citronjuice efter smak* | |
Salt* | |
Svartpeppar* | |
7 hg | Hamburgerbröd 70g Glutenfri Laktosfri |
Gurksallad | |
---|---|
En knippe Dill* | |
3 dl | Vatten* |
2 dl | Socker* |
2 dl | Äppelcidervinäger |
3 st | Gurka Ofilmad Klass 1 |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 959.81 kJ |
Energi | 226.81 kcal |
Fett | 9.23 g |
varav | |
- mättat fett | 0.84 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.02 g |
Kolhydrat | 27.52 g |
varav | |
- sockerarter | 3.87 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 6.52 g |
Salt | 0.78 g |
Fiber | 1.75 g |
kr