- Hem
- Recept & kalkyl
- Fiskgratäng med chimichurri [SANTA MARIA]
Åtgärder
Fiskgratäng med chimichurri [SANTA MARIA]
Receptkategori: À la CarteBjud på en härlig fiskgratäng smaksatt med chimichurri. Den örtiga kryddblandningen från Sydamerika ger en lunchupplevelse som smakar mer än vad den kostar. Dessutom har den ett kul namn som också bidrar till matglädje!
Tillagning 15 min + 15min prepp
●●●●●
(7 röster)
(7 röster)
Månadens recept offentlig
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Strimla morötterna. Förbered bleck med grönsaker i botten och lägg sedan över fisk. Salta fisken.
- Blanda ihop grädde, crème fraiche och chimichurri och häll blandningen över fisken.
- Sätt in i ugnen i 15 min eller tills fisken fått fin gyllenbrun färg.
- Servera med potatis och grönsaker.
Tips 1! Byt ut den vita fisken mot lax och addera broccoli för att få in mer grönsaker i rätten.
Tips 2! Såsen går bra att variera med matlagningsgrädde eller mjölk och redning för att minska fetthalten.
Du behöver
1 kg | Vit fisk* |
2,5 hg | Purjolök Klass 1 Sverige |
3,75 hg | Morot Skalad |
2,5 dl | Grädde* |
7,5 dl | Creme fraiche* |
50 g | BBQ Sauce & Rub Mix Chimichurri |
Salt* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 67.31 kJ |
Energi | 15.97 kcal |
Fett | 0.11 g |
varav | |
- mättat fett | 0.02 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.03 g |
Kolhydrat | 2.64 g |
varav | |
- sockerarter | 1.71 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0.51 g |
Salt | 0.56 g |
Kalcium | 5.82 mg |
Järn | 0.04 mg |
Fiber | 0.96 g |
Folsyra | 4.97 µg |
Jod | 0.67 µg |
Kalium | 47.01 mg |
Magnesium | 1.79 mg |
Natrium | 0.01 g |
Niacin | 0.18 mg |
Fosfor | 5.15 mg |
Tiamin | 0.01 mg |
Vitamin A | 192.87 µg |
Vitamin B6 | 0.03 mg |
Vitamin C | 1.1 mg |
Vitamin E | 0.13 mg |
Vitamin K | 1.79 µg |
Zink | 0.04 mg |
kr