- Hem
- Recept & kalkyl
- Frittata italiensk omelett med rotfrukter, soltorkade tomater, färska örter, kronärtskockor och Grana Padano
Åtgärder
Frittata italiensk omelett med rotfrukter, soltorkade tomater, färska örter, kronärtskockor och Grana Padano
Receptkategori: À la CarteFrittata är typisk bra rest-rätt där man använder de råvaror som finns hemma, dessutom både gott och mättande. Här har vår kock Tobias Sundberg lagat den på härliga rotfrukter, soltorkade tomater toppad med Grano Padano.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
- Värm ugnen till 180°
- Skala, hacka och fräs lök, vitlök och i olivolja. Tillsätt aviko roots.
- Vispa ihop ägg, vatten och 2 dl grana Padano i en bunke och smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll olivolja i en stekpanna, därefter omelettsmeten, rör om och ställ i mitten av ugnen tills äggen satt sig.
- Toppa med soltorkade tomater, kronärtskocka, resten av Grana padano och de färska örterna.
Du behöver
2 st | Bananschalottenlök Klass 1 |
5 hg | Smakförstärkare ljus |
15 st | Ägg M Frigående, Tvättade* |
1 dl | Vatten* |
Salt* | |
Svartpeppar* | |
Olivolja Extra Virgin PET | |
1 hg | Soltorkade Tomater Olja |
2 hg | Kronärtskocka Örtmarinerad |
1,5 hg | Grana Padano i Bit 29% |
Färska örter* | |
2 st | Vitlöksklyftor* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 614.14 kJ |
Energi | 147.84 kcal |
Fett | 9.5 g |
varav | |
- mättat fett | 3.33 g |
- enkelomättat fett | 1.35 g |
- fleromättat fett | 1.98 g |
Kolhydrat | 7.26 g |
varav | |
- sockerarter | 2.7 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 6.35 g |
Salt | 0.75 g |
Fiber | 1.39 g |
kr