- Hem
- Recept & kalkyl
- Fruktsallad med Philadelphia-mousse
Åtgärder
Fruktsallad med Philadelphia-mousse
Receptkategori: DesserterEn uppdaterad variant av den klassiska fruktsalladen, toppad med en
härlig Philadelphia-mousse. Mättande utan att vara mäktigt, och fyllt av fräsch och fruktig energi.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Vispa Philadelphia, vatten, smaksättare och socker x 2 till ett hårt skum, vispa sedan i den smälta chokladen. Blanda moussen med apelsinzest och frystorkade hallon, klicka ut ovanpå fruktsalladen och toppa med nötter och eventuellt lite frystorkade hallon.
Du behöver
Fruktsallad (valfri frukt)* | |
4 hg | Naturell Färskost 21% |
4,95 msk | Vatten* |
4,95 msk | 1/4 dl smaksättare, t ex rom eller punsch* |
1 dl | Florsocker* |
6 g | Vaniljsocker * |
1,5 hg | Chokladpellets vit* |
1 cl | Apelsinzest (finrivet skal)* |
21 g | Hallon hela frystorkade* |
65 g | Hasselnötskärnor* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 580.69 kJ |
Energi | 140.19 kcal |
Fett | 13.08 g |
varav | |
- mättat fett | 8.72 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 2.68 g |
varav | |
- sockerarter | 2.68 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 3.36 g |
Salt | 0.47 g |
Fiber | 0.12 g |
kr