- Hem
- Recept & kalkyl
- Gnocchi med miniköttbullar och persiljepesto [HK Scan]
Åtgärder
Gnocchi med miniköttbullar och persiljepesto [HK Scan]
Receptkategori: Färsrätter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Gör så här:
- Blanda fläskfärs med ströbröd som fått svälla med mjölken några minuter, tillsätt ägg och kryddor. Undvik att arbeta färsen allt för mycket.
- Rulla små köttbullar alternativ gör färsen något lösare med lite vatten eller extra mjölk och spritsa ut små köttbullar. Köttbullarna kan med fördel förstekas i ugn på 200 grader tills de precis börjar få lite färg och sedan stekas i panna med smör för att få fin yta.
- Mixa gräddfilen med ost och smaka av med salt och peppar.
- Mixa persilja med pumpafrön, vitlök, ost, citron, salt och olja, låt lite bitar och struktur vara kvar.
- Blanda pesto med den varma gnocchin. Servera med köttbullar och ostkräm.
Du behöver
1,5 kg | Fläskfärs 17% Sverige |
1,5 dl | Ströbröd* |
2,5 dl | Mjölk* |
2 st | Ägg* |
Salt* | |
1,5 msk | Paprikapulver rökt* |
6 st | Vitlöksklyftor rivna* |
Svartpeppar nymalen* | |
4 dl | Persilja grovhackad* |
1,5 dl | Pumpafrön* |
2,5 dl | Riven ost lagrad* |
1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
Smör till stekning* | |
2,5 dl | Olivolja * |
2 kg | Gnocchi kokt* |
4 dl | Gräddfil* |
2 dl | Parmesanost* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 421.62 kJ |
Energi | 100.81 kcal |
Fett | 6.93 g |
varav | |
- mättat fett | 3.73 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.01 g |
Kolhydrat | 0.43 g |
varav | |
- sockerarter | 0.16 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 6.13 g |
Salt | 0.08 g |
Fiber | 0.27 g |
kr