Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Grillad kycklingburgare med karamelliserad lök och tortillachips [Kronfågel]
Åtgärder

Grillad kycklingburgare med karamelliserad lök och tortillachips [Kronfågel]

Receptkategori: Fågelrätter

(1 röst)
Laktosfri KRAV Månadens recept restaurang
Grillad kycklingburgare med karamelliserad lök och tortillachips [Kronfågel]

Gör så här

Blanda kycklingfärsen ordentligt med de finkrossade tortillachipsen och kryddorna. Forma kycklingburgare och platta ut dem. Ett tips är att lägga dem på en plåt med smörpapper i frysen cirka 30 minuter innan grillning. Grilla burgarna cirka 4-5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken långsamt tills den är mjuk och gyllenbrun. Tillsätt sockret och därefter vinäger och salt.

Servera kycklingburgarna med valfria tillbehör, gärna jalapenodressing och tortillachips.

Energifördelning

42.1%30.2%27.8%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi677.76 kJ
Energi161.72 kcal
Fett8.66 g
varav
- mättat fett3.91 g
- enkelomättat fett1.13 g
- fleromättat fett0.11 g
Kolhydrat7.97 g
varav
- sockerarter3.53 g
- stärkelse0 g
Protein12.08 g
Salt1.42 g
Fiber0.08 g
Jod56.5 µg
Natrium0.44 g
Vitamin A 40.85 µg